Existera – Stöd till dig som har utsatts för könsstympning

Finns i: Hela Sverige
Du som är flicka eller kvinna och har blivit utsatt för könsstympning eller är orolig för att det ska hända dig eller någon du känner kan få hjälp genom Existera.

Föreningen Existera ger stöd till flickor och kvinnor som har blivit utsatta för könsstympning. Du får hjälp för att hantera det du har varit med om. Det finns också stöd för dig som är orolig för att du eller någon du känner riskerar att utsättas. I Sverige är könsstympning förbjudet, även om ingreppet sker utomlands. Föreningen arbetar även för att förhindra att fler flickor utsätts.

På Existera kan få hjälp med bland annat

  • telefonrådgivning där du anonymt kan få stöd och ställa frågor kring könsstympning
  • gruppträffar där du kan möta andra kvinnor som delar liknande erfarenheter
  • någon som kan följa med dig och ge stöd vid läkarbesök eller andra viktiga möten.

Föreningen Existera erbjuder utbildning och rådgivning även till  yrkesverksamma som möter kvinnor och flickor som är utsatta eller i riskzonen.

Att få stöd från Existera kostar inget.  Alla som arbetar där har tystnadslöfte, det betyder att allt du säger stannar mellan er.

 

Det här vägvalet

  • Sker via telefon
  • Sker vid fysiska träffar

Ansvariga för vägvalet

Existera

Föreningen Existera är en politiskt och religiöst obunden ideell förening som drivs av kvinnor med erfarenhet av mäns våld mot kvinnor och av att vara barn till överlevare. Föreningen arbetar för att varje kvinna ska äga makten över sin kropp och sitt liv.

Existeras hemsida
Familj & relationer Hälsa
Familj & relationer Hälsa

Liknande vägval

Stiftelsen 1825 - För unga vuxnas psykiska hälsa

Du som är 18–25 år kan få stöd eller terapi genom 1825, anpassat efter dina behov. Det erbjuds individuellt, i grupp, i Stockholm eller digitalt.

nxtME – Stöd vid sexuella övergrepp av närstående

Online & via telefon

Om du utsatts för sexuella övergrepp av en närstående, incest, finns föreningen nxtME för stöd och hjälp.

Få råd kring hedersrelaterat våld och förtryck

Online & via telefon

Du som har frågor om eller behöver råd kring hedersrelaterat våld och förtryck kan få hjälp av Nationellt centrum mot hedersrelaterat våld och förtryck.