nxtME – Stöd vid sexuella övergrepp av närstående

Finns i: Hela Sverige
Om du har utsatts för sexuella övergrepp av en närstående, det som också kallas för incest, finns föreningen nxtME för att ge dig stöd och hjälp.

Föreningen nxtME finns för dig som har varit eller är utsatt för incest och behöver stöd. På nxtME kan du en trygg miljö, prata om det sexuella övergrepp du har varit med om, dela hur du mår och vad du upplever. Många som arbetar på nxtME har själva gått igenom liknande situationer och förstår vad du går igenom. 

Även om du är vuxen idag och det har gått lång tid sedan övergreppet hände, är det viktigt att få prata om och hantera det som hänt. Hjälpen är öppen för alla, oavsett ålder, bakgrund eller könsidentitet.

Föreningen nxtME har flera typer av stödinsatser. Du kan bland annat få hjälp med

  • enskilda samtal där du får prata om dina upplevelser och hur du mår med någon som förstår
  • samtalsgrupper där du kan dela dina erfarenheter med andra i liknande situationer
  • en kontaktperson som kan följa med dig till möten och hjälpa dig i vardagen
  • juridiskt stöd och rådgivning i rättsprocesser från nxtME:s advokater.

Att få stöd från nxtME kostar inget.  Alla som arbetar där har tystnadsplikt, det betyder att allt du säger stannar mellan er. Det finns ingen skyldighet att anmäla till socialtjänsten eller polisen. Och du kan vara anonym om det känns bättre.

 

Det här vägvalet

  • Sker via telefon
  • Sker online

Övrigt

Traditionella familjehögtider såsom till exempel jul, midsommar, fars och mors dag, kan kännas särskilt svåra för incestutsatta. På orter där det finns  möjlighet ordnar föreningen därför högtidsträffar för att skapa samhörighet vid sådana tillfällen.

Ansvariga för vägvalet

Föreningen nxtME

nxtME är en ideell stödorganisation som i över 10 år erbjudit stöd och hjälp till alla som är, riskerar bli eller har varit utsatta för incest.

Familj & relationer Hälsa Gemenskap & fritid
Familj & relationer Hälsa Gemenskap & fritid

Liknande vägval

Stiftelsen 1825 - För unga vuxnas psykiska hälsa

Du som är 18–25 år kan få stöd eller terapi genom 1825, anpassat efter dina behov. Det erbjuds individuellt, i grupp, i Stockholm eller digitalt.

Existera – Stöd till dig som har utsatts för könsstympning

För dig som har blivit utsatt för könsstympning eller är orolig för att det ska hända dig eller någon du känner.

Få råd kring hedersrelaterat våld och förtryck

Online & via telefon

Du som har frågor om eller behöver råd kring hedersrelaterat våld och förtryck kan få hjälp av Nationellt centrum mot hedersrelaterat våld och förtryck.