Samordnad rehabilitering
Samordning av rehabiliteringsinsatser innebär att Försäkringskassan samordnar insatser med andra aktörer, främst Arbetsförmedlingen och kommunerna.
Försäkringskassan har ansvar för att samordna rehabiliteringsinsatser, men har inga egna insatser. Det innebär att Försäkringskassan samarbetar med andra aktörer för att du ska kunna börja jobba.
Om du blir beviljad samordning av rehabiliteringsinsatser kommer du att få information om hur arbetslivsinriktad rehabilitering går till från din handläggare på Försäkringskassan.
Sedan träffar ni tillsammans Arbetsförmedlingen för att prata om vilket stöd du behöver för att kunna jobba.
En vanlig insats är att du får prova på att arbetsträna på en arbetsplats. Du kommer att testa arbetsuppgifter som är anpassade utifrån dina förutsättningar och där det finns möjlighet till anpassning.
Både Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan kommer att följa upp hur det går för dig. Det kan hända att den planering som gjorts behöver ändras och då pratar ni om det.
När du har prövat att arbetsträna och ni ser att det fungerar, planerar och förbereder ni tillsammans nästa steg. Samarbetet avslutas när du inte längre behöver arbetslivsinriktad rehabilitering.
Det här vägvalet
- Sker vid fysiska träffar
- Sker online
- behöver individuell bedömning. Prata med de ansvariga för vägvalet eller med din handläggare för att få veta om det passar dig.