Komvux som särskild utbildning

Finns i: Hällefors (Örebro län)
Du som är över 20 år, vill studera, och har en intellektuell funktionsnedsättning, autism eller en förvärvad hjärnskada, kan studera på Komvux som särskild utbildning.

På Komvux som särskild utbildning får du en utbildning som är gjord för dig. Du bestämmer vad du klarar av och vill studera. Du följer din egen individuella studieplan. Du kan studera på grundläggande eller gymnasial nivå. 

Du kan läsa en eller flera kurser vid ett eller flera tillfällen. Du kan läsa hela kurser eller bara delar av dem. Du och skolan avgör tillsammans vad som bli bra för dig.

Du kan prata med en studie- och yrkesvägledare som kan ge dig tips om vad som kan passa dig. Ni gör en plan för dina studier tillsammans med någon från dagcenter Galaxen, boendet och skolan.

Vid kursens slut får du alltid ett betyg eller ett intyg.

Det kostar inget att läsa på Komvux som särskild utbildning. 

Kurserna ges i samarbete med andra kommuner i länet. Du kan få åka till en annan kommun för att gå den kurs du har sökt.

Det här vägvalet

  • Sker vid fysiska träffar
  • Kräver anmälan

Övrigt

Anpassad utbildning för vuxna har tidigare hetat Särvux och Lärvux.   

Undervisningen är gratis, men man behöver oftast betala kurslitteratur och annat studiematerial själv. Eleven börjar studera på den nivå som är lämplig utifrån förkunskaper och den individuella studieplaneringen. Du kan söka till vuxenutbildningen det år du fyller 20.

Studier
Studier

Liknande vägval

KIAS 2.0 - för flyktingar från Ukraina

Örebro

Du som är kvinna och har flytt kriget i Ukraina, kan lära dig svenska och få stöd att hitta ett jobb genom KIAS-projektet.

#framtid

Örebro

Du som är ung och inte slutfört skolan, har låg närvaro i skolan eller varken arbetar eller studerar kan få stöd att ta dig vidare via #framtid

Studiemotiverande kurs

Örebro

Är du arbetslös och nyfiken på att börja plugga, kan du gå en studiemotiverande kurs på Örebro folkhögskola.