Daglig verksamhet på Loviza
Daglig verksamhet betyder att du får någonting meningsfullt att göra på dagarna.
När du går på daglig verksamhet får du göra saker som du är intresserad av. Du får också det stöd som du behöver för att göra dem. Den dagliga verksamheten ska vara så lik ett vanligt arbete som möjligt.
En del verksamheter passar dig som behöver en trygg och tydlig miljö. Andra verksamheter vänder sig till dig som vill och har förutsättningar att komma närmare arbetslivet.
I Valdemarsviks kommun finns det några verksamheter med olika inriktningar att välja på. Loviza är en av dessa. Daglig verksamhet på Loviza passar dig som är intresserad av hälsa och som tycker om att skapa och vara kreativ.
På Loviza kan du till exempel
- delta i olika aktiviteter för att kropp och sinne ska må bra
- vara ute i naturen och i samhället
- pyssla och skapa
- bygga med lego (industriellt legoarbete).
När du är på Loviza deltar du efter din egen förmåga och i din egen takt. Hur länge du är på plats om dagarna anpassas efter vad du vill och orkar.
Uppgifterna varvas med olika typer av friskvård för att alla ska må bra.
För att få gå på daglig verksamhet behöver du ha ett beslut enligt LSS. Det kan du ansöka om hos kommunen.
Det här vägvalet
- Sker vid fysiska träffar
- Kräver anmälan
- behöver individuell bedömning. Prata med oss för att få mer information om vägvalet passar dig eller inte.
Övrigt
Du kan ansöka om daglig verksamhet enligt lagen om stöd och service (LSS) om du är i yrkesverksam ålder, varken jobbar eller studerar och har en intellektuell funktionsnedsättning, autism eller har fått en hjärnskada i vuxen ålder.
Om du har andra varaktiga fysiska eller psykiska funktionsnedsättningar som inte beror på åldrande och behöver stöd i vardagen, så kan du ansöka om daglig verksamhet enligt socialtjänstlagen (SoL).
På daglig verksamhet hos Loviza deltar var och en efter sin egen förmåga och sysselsättningsgraden anpassas efter vad som passar respektive deltagare. Arbetssättet på Loviza utgår från teorin om KASAM, Känsla av sammanhang. För den som behöver stöd i sin kommunikation används AKK, Alternativ kompletterande kommunikation.