Vi hjälper dig hitta rätt

Berätta mer om dig själv för att få innehåll som passar dig.

Arbetsträning på Sigtuna Hantverkshus

Finns i: Sigtuna (Stockholm)
Behöver du prova på att jobba för att känna efter vad som passar dig och hur mycket du klarar av? Är du intresserad av textilhantverk? Då kan arbetsträning på Sigtuna Hantverkshus passa dig.

Arbetsträning kan passa dig som mår dåligt, har en funktionsnedsättning eller har varit utanför arbetslivet under lång tid. Genom en arbetsträning får du prova på att jobba för att känna efter vad som passar dig och hur mycket du klarar av. 

På Sigtuna Hantverkshus finns det många olika arbetsuppgifter att testa på. 

När du arbetstränar får du bland annat 

  • kläd om möbler
  • sy och laga kläder, för hand och på maskin
  • sy textilprodukter
  • skapa i textil och papper.

Det är bra om du tycker om eller har intresse av att arbeta med textilhantverk. Du kommer att få möjlighet att utveckla nya färdigheter i din egen takt.

På Sigtuna Hantverkshus arbetar alla utifrån sina egna förutsättningar. Företaget lägger stort fokus på den personliga utvecklingen för alla medarbetare.

Det här vägvalet

  • Sker vid fysiska träffar
  • Kräver anmälan
  • kräver individuell bedömning. Prata med oss för att få mer information om vägvalet passar dig eller inte.

Övrigt

Vid ett första studiebesök kommer du få information om verksamheten och vad det innebär att arbeta på ett arbetsintegrerat socialt företag (ASF). 

Tillsammans med din handläggare gör vi en plan för din arbetsträning och pratar om vilka arbetsuppgifter och vilket schema som skulle kunna passa dig.

Ansvariga för vägvalet

Sigtuna Hantverkshus

Sigtuna Hantverkshus är ett socialt företag. Företaget är en del av M29 Café, Textil & Hantverk och ingår i M29 Gruppen tillsammans med M29 Fastighetsservice och M29 Socialt Företagscenter.

M29 Gruppen

Liknande vägval

Din tur

Huddinge

Stödjer unga i Huddinge, Botkyrka och Salem att hitta sin egen väg till arbete eller studier.