Vi hjälper dig hitta rätt

Berätta mer om dig själv för att få innehåll som passar dig.

Social kontaktperson

Finns i: Södertälje (Stockholm)
Du som lever med långvarig psykisk ohälsa och har svårt att träffa andra människor kan ansöka om att få en social kontaktperson.

En kontaktperson är någon som du träffar regelbundet. Ni gör saker tillsammans på fritiden som ska leda till att du hittar nya sammanhang, intressen eller vänner.

Dina behov och önskemål styr vad du och din kontaktperson gör. Ni bestämmer tillsammans vad ni ska göra. Ni kan till exempel ta en fika, gå på bio, träna, besöka en förening eller göra något annat som intresserar dig.

Det kostar inget för dig att ha en kontaktperson. Men du betalar för dig själv när ni gör saker, till exempel går på bio.

Kontaktpersonen har tystnadsplikt och berättar inte saker om dig för andra. Alla kan inte få en kontaktperson, men alla får ansöka.

Det här vägvalet

  • Sker vid fysiska träffar
  • Kräver anmälan
  • kräver individuell bedömning. Prata med oss för att få mer information om vägvalet passar dig eller inte.

Övrigt

Kontaktpersonens viktigaste funktion är att vara en medmänniska med uppgift att bryta isolering genom samvaro och hjälp till fritidsverksamhet och kulturella aktiviteter. Insatsen ska inte ersätta redan förekommande aktiviteter eller gemenskap med anhöriga.

Liknande vägval

Träfflokalen Fleming

Huddinge

Välkommen till Flemings träfflokal för att umgås med andra, äta lunch och bara vara.