Vi hjälper dig hitta rätt

Berätta mer om dig själv för att få innehåll som passar dig.

Tolk med omsorg

Finns i: Enskede-Årsta-Vantör (Stockholms Stad)
Du som är vuxen och behöver hjälp med översättning av myndighetsbrev och i kontakten med myndigheter kan få stöd av Tolk med omsorg. Tolk med omsorg drivs av föreningen Drömstort.

Stödet hjälper dig att anpassa dig till ett nytt liv i Sverige. Vi som jobbar på Tolk med omsorg berättar hur samhället och myndigheter fungerar och om kulturen i det nya landet. Kronofogden är en av de myndigheter som du får information om.

Vi stödjer dig i din kontakt med socialen och hjälper dig att beskriva din situation. På så sätt kan socialen och andra myndigheter bättre förstå vad du behöver.

Tolka med omsorg hjälper också till med

  • akut tolkning vid vårdbesök eller hos socialen 
  • upphämtning vid Arlanda 
  • stöd att hitta ett boende.

Alla stöd från Tolk med omsorg är gratis.

Det här vägvalet

  • Sker vid fysiska träffar
  • Kräver anmälan

Övrigt

Initiativet Tolk och integration med omsorg växte fram då några av Drömstorts ungdomar och deras familjer riskerade att bli vräkta och hade samlat på sig skulder, bland annat för att de inte kunde läsa myndighetsbrev eller hade kunskap om hur man hanterar skulder. 

Vi på Drömstort bestämde oss för att samla våra krafter och nyttja vår språkkompetens, myndighetskännedom, samhällskunskap och kontaktnät till att arbeta mot detta problem.

Ansvariga för vägvalet

Föreningen Drömstort

Drömstort

Liknande vägval

Din tur

Huddinge

Stödjer unga i Huddinge, Botkyrka och Salem att hitta sin egen väg till arbete eller studier.