Allmän kurs på Sundbybergs folkhögskola

Finns i: Sundbyberg (Stockholms län)
Du som vill studera för att få behörighet att läsa vidare på högskola eller yrkeshögskola kan gå Allmän kurs på Sundbybergs folkhögskola.

Allmän kurs, som ibland även kallas Behörighetsgivande kurs, är till för dig som inte har gått klart grundskolan eller gymnasieskolan. Kursen passar bra om du vill förbereda dig för att söka vidare till högskola, universitet eller yrkeshögskola. Kurserna är minst ett år. 

Allmän kurs är till för dig som vill 

  • förbereda dig för att söka vidare till högskola, universitet eller yrkeshögskola
  • komplettera din utbildning på gymnasienivå
  • fördjupa och bredda dina kunskaper. 

Kursen på Sundbybergs folkhögskola har tre olika inriktningar. Vilken kurs som passar dig beror på vilka förkunskaper och erfarenheter du har. Mer information om varje kurs finns på skolans hemsida och du kan även få hjälp att välja den som passar dig. 

Allmän kurs på Sundbybergs folkhögskola finns med följande inriktningar

  • Demokrati och samhälle
  • Kultur och samhälle
  • Samhälle och psykologi

Det här vägvalet

  • Sker vid fysiska träffar
  • Kräver anmälan

Övrigt

När du läser Allmän kurs på Sundbybergs Folkhögskola betalar du en materialavgift på 2 500 kr per läsår för eventuella studieresor, studiebesök, kopior och kursmaterial. Utöver det kan en kostnad för kurslitteratur tillkomma.

Du kan ansöka om studiemedel från CSN när du läser Allmän kurs på folkhögskola. 

 

Ansvariga för vägvalet

Sundbybergs folkhögskola

Är en del av Stiftelsen Stockholms Folkhögskola, där även Södra Stockholms folkhögskola och Skarpnäcks folkhögskola ingår. Skolan är partipolitiskt, religiöst och fackligt obunden och har Folkuniversitetet som huvudman.

Sundbybergs Folkhögskola
Studier
Studier

Liknande vägval

Arbeta på svenska

Sundbyberg

Du som vill lära dig mer det svenska samhället, arbetslivet och arbetsmarknaden kan gå kursen Arbeta på svenska på Sundbybergs Folkhögskola.

Svenska som andraspråk grundläggande

Sundbyberg

Du som vill lära dig mer svenska genom att lyssna, läsa, tala och skriva kan gå kursen Svenska som andra språk på Sundbybergs Folkhögskola.

Prova att studera och lär dig mer svenska

Sundbyberg

För dig som vill hitta lusten att studera och lära dig mer svenska. Du kan gå en studiemotiverande kurs med svenska som andraspråk på Sundbybergs Folkhögskola