Beroendemottagningen
På den kommunala beroendemottagningen arbetar behandlare och behandlingsassistenter med råd, stöd och behandling. Beroendemottagningen samarbetar med regionens beroendevård och deras sjuksköterskor, läkare och psykolog.
Om du upplever problem med alkohol, narkotika, spel om pengar eller kriminalitet och vill ha stöd utifrån din egen situation, så finns hjälp att få. Det gäller även dig som är anhörig till en person med denna problematik.
Vi arbetar utifrån nationella riktlinjer och erbjuder bland annat:
- KBT-inriktade samtal.
- Motiverande samtal.
- Manualbaserade program, såsom ÅP och CRA.
- Anhörigstöd individuellt och i grupp.
- Boendestöd.
Beroendemottagningen erbjuder insatser med och utan biståndsbeslut. Du som har problem med alkohol och narkotika kan vända dig direkt till oss utan kontakt med socialsekreterare.
Du kan få upp till 10 samtal utan biståndsbeslut. Målet med samtalen är att öka din medvetenhet om hur alkohol och narkotika påverkar ditt liv, utforska vilken förändring du vill göra, och att utarbeta en förändringsplan. Önskar du sedan mer hjälp så hjälper vi dig att ta kontakt med en socialsekreterare.
Du ansöker om samtalshjälpen genom att mejla Beroendemottagningen eller via Kontaktcenter.
Är du osäker på om råd, stöd eller behandling är något för dig, så är du välkommen att höra av dig till Beroendemottagningen med frågor. Mottagningen har även drop-in på måndagar klockan 15–16 för dig som vill få information om vilket stöd och hjälp det går att få, samt boka tid.
Det här vägvalet
- Sker vid fysiska träffar
- Sker via telefon
- Sker online
- Kräver tidsbokning
- Har tidsbokning
- Har drop-in
- behöver individuell bedömning. Prata med de ansvariga för vägvalet eller med din handläggare för att få veta om det passar dig.
Övrigt
Den kommunala Beroendemottagningen delar lokaler med regionens Beroendecentrum.
För att ansöka om stöd från Beroendecentrum hos Region Stockholm kan du ta kontakt via telefon 08-123 458 90, eller fylla i en egenanmälan via 1177 Vårdguidens e-tjänster.
Akut avgiftning sker via beroendeakuten på S:t Görans sjukhus.