Studiemotiverande folkhögskolekurs

Finns i: Sundbyberg (Stockholms län)
Du som är arbetssökande och vill hitta lusten att börja studera kan gå en studiemotiverande kurs på Sundbybergs Folkhögskola.

På kursen får du chans att upptäcka dina drivkrafter och stärka ditt självförtroende. Samtidigt provar du hur det är att gå på en folkhögskola. Kanske tycker du att det är så roligt att du vill studera vidare.  Det kan öppna möjligheter för dig att hitta ett jobb du gillar.

Kursen är tre månader på heltid. Ni tränar studieteknik och har ämnen som samhällskunskap, svenska, engelska och matematik. Ni gör mycket annat också.  

Du och kurskamraterna kan exempelvis

  • lära mycket av varandra 
  • ha roligt tillsammans
  • gå på museum och titta på film
  • delta i olika aktiviteter på skolan 
  • träffa elever och lärare från andra kurser.

Det kostar inget att gå en studiemotiverande folkhögskolekurs. När du har gått kursen får du ett kursintyg och en plan för hur du tar nästa steg mot studier eller jobb.

Det här vägvalet

  • Sker vid fysiska träffar
  • Kräver anmälan
  • behöver individuell bedömning. Prata med de ansvariga för vägvalet eller med din handläggare för att få veta om det passar dig.

Övrigt

För att få gå kursen behöver du vara inskriven som arbetssökande på Arbetsförmedlingen. Det är inte skolan som bestämmer om du får gå kursen. Det är din handläggare på Arbetsförmedlingen som bedömer om kursen passar dig och bestämmer om du får gå den. Målet är att kursen ska öka dina chanser att få ett jobb.

Studiemotiverande kurs på folkhögskola kan du läsa på många folkhögskolor i Sverige. Sundbybergs folkhögskola är en av skolorna som har den. 

 

Ansvariga för vägvalet

Sundbybergs folkhögskola

Sundbergs folkhögskola driver kursen i samarbete med Arbetssförmedlingen.

Sundbergs folkhögskola är en del av Stiftelsen Stockholms Folkhögskola, där även Södra Stockholms folkhögskola och Skarpnäcks folkhögskola ingår. Skolan är partipolitiskt, religiöst och fackligt obunden och har Folkuniversitetet som huvudman.

Sundbybergs Folkhögskola
Studier
Studier

Liknande vägval

Arbeta på svenska

Sundbyberg

Du som vill lära dig mer det svenska samhället, arbetslivet och arbetsmarknaden kan gå kursen Arbeta på svenska på Sundbybergs Folkhögskola.

Svenska som andraspråk grundläggande

Sundbyberg

Du som vill lära dig mer svenska genom att lyssna, läsa, tala och skriva kan gå kursen Svenska som andra språk på Sundbybergs Folkhögskola.

Prova att studera och lär dig mer svenska

Sundbyberg

För dig som vill hitta lusten att studera och lära dig mer svenska. Du kan gå en studiemotiverande kurs med svenska som andraspråk på Sundbybergs Folkhögskola