Svenska som andraspråk grundläggande

Finns i: Sundbyberg (Stockholms län)
Du som vill lära dig mer svenska för att kunna studera vidare eller för att kunna arbeta kan läsa grundläggande kursen Svenska som andraspråk på Sundbybergs folkhögskola.

Du lär dig svenska språket genom att lyssna, läsa, tala och skriva om olika ämnen. Kursen gör det lättare för dig att kunna arbeta och att komma in i det svenska samhället. Efter kursen kan du fortsätta dina studier om du vill.

Huvudämnet på kursen är svenska. Du studerar också hur det samhället fungerar, matematik och musik. Du har även chans att läsa engelska på grundläggande nivå om du vill och behöver det.

På kursen studerar ni på olika sätt. Du kommer bland annat att få vara med på 

  • individuella övningar
  • grupparbeten
  • föreläsningar 
  • studiebesök.

Kursen passar extra bra för dig som önskar studera i lite lugnare takt. Kursen är ett år. Du går i skolan måndag–fredag klockan 9–16.  

Alla som söker kursen får göra ett språktest och blir kallade på en kort intervju för att se så att kursen passar dig och dina önskemål. 

Efter kursen får du ett kursintyg. 

Det här vägvalet

  • Sker vid fysiska träffar
  • Kräver anmälan
  • behöver individuell bedömning. Prata med de ansvariga för vägvalet eller med din handläggare för att få veta om det passar dig.

Övrigt

När du läser Svenska som andraspråk grundläggande på Sundbybergs Folkhögskola betalar du en avgift på 2 200 kronor per läsår för kursmaterial, kurslitteratur och annat som eventuella studiebesök.

Du kan ansöka om studiemedel från CSN när du läser kursen. 

Alla som gått kursen med godkänd närvaro får ett kursintyg som talar om vad kursen innehåller. Du som klarar kunskapskraven i svenska som andraspråk och matematik blir även godkänd i Svenska som andraspråk på grundläggande nivå (motsvarande delkurs 1–4 på grundläggande nivå inom komvux).

Ansvariga för vägvalet

Sundbybergs folkhögskola

Sundbergs folkhögskola driver kursen i samarbete med Arbetssförmedlingen.

Sundbergs folkhögskola är en del av Stiftelsen Stockholms Folkhögskola, där även Södra Stockholms folkhögskola och Skarpnäcks folkhögskola ingår. Skolan är partipolitiskt, religiöst och fackligt obunden och har Folkuniversitetet som huvudman.

Sundbybergs Folkhögskola
Studier
Studier

Liknande vägval

Arbeta på svenska

Sundbyberg

Du som vill lära dig mer det svenska samhället, arbetslivet och arbetsmarknaden kan gå kursen Arbeta på svenska på Sundbybergs Folkhögskola.

Prova att studera och lär dig mer svenska

Sundbyberg

För dig som vill hitta lusten att studera och lära dig mer svenska. Du kan gå en studiemotiverande kurs med svenska som andraspråk på Sundbybergs Folkhögskola

Svenska för yrkesutbildade, Sfx

Stockholms län

Du som är ny i Sverige och redan kan ett yrke, kan snabbt få lära dig den svenska som behövs för just det yrket på Sfx.