Utbildning till undersköterska på S:ta Birgittas folkhögskola
Den som är utbildad undersköterska har bra chanser att få jobb. Att jobba med att hjälpa människor inom vård och omsorg kan också kännas meningsfullt.
Utbildningen på S:ta Birgittas folkhögskola ger dig yrkesexamen som undersköterska utifrån Socialstyrelsens krav.
Efterutbildning kan du till exempel jobba
- på vårdavdelningar på sjukhus
- i hemsjukvården hos en kommun
- på särskilda boenden för äldre
- i hemtjänsten
- som personlig assistent.
Kursen tar två år. Du läser i klassrum med en lärare, måndag till fredag. Du har både teoretiska ämnen och praktisk undervisning. Du kan få extra stöd för läxläsning och svenska om du behöver det.
Den sista terminen är du på en vårdavdelning för att få prova att jobba och få praktiskt erfarenhet. Det kallas arbetsplatsförlagt lärande (APL).
Du kan ansöka om pengar från CSN när du går utbildningen.
Det här vägvalet
- Sker vid fysiska träffar
- Kräver anmälan
Övrigt
På S:ta Birgittas folkhögskola har alla deltagare möjlighet att fördjupa sig i frågor som handlar om hur man växer som människa, och hur man handlar rätt. Skolan arbetar mycket med frågor som rör människans värdighet.
Ansvariga för vägvalet
S:ta Birgittas folkhögskola
S:ta Birgittas folkhögskola är en liten folkhögskola med hög lärartäthet där varje elev har en individuell studieplan och mentor. Huvudman för S:ta Birgittas folkhögskola är Stiftelsen Sveriges Katolska folkhögskolor.
Folkhögskolan vänder sig till vuxna som saknar gymnasieutbildning eller behöver komplettera sina studier, förbättra sin svenska eller personer med funktionsvariation som vill prova på alternativ utbildningsform för att nå grundläggande behörighet till studier på yrkeshögskola, högskola och universitet.