Återkommande mode, Erikshjälpen

Finns i: Sundsvall (Västernorrland)
För dig som vill arbetsträna, praktisera eller träna dig i det svenska språket finns butiken Återkommande mode hos Erikshjälpen i Sundsvall.

Återkommande mode är en plats för dig som behöver testa olika arbetsuppgifter för att se vad som passar dig. Vi vänder oss också till dig som behöver få arbetslivserfarenheter för att lättare kunna söka andra arbeten. Du kan få stöd att träna dig i yrkessvenska.

Återkommande mode är en secondhandbutik där vi säljer begagnade kläder, skor och accessoarer. Arbetsuppgifterna hos oss är många och varierande.

Du får exempelvis

  • hjälpa kunder
  • ta hand om kläder
  • packa upp och skylta varor
  • prismärka varor
  • stå i kassan.

Vi har också en utbildning i att sälja i butik.

Vi anpassar arbetet efter dig och din förmåga. Hos oss finns en arbetscoach som stöttar dig i arbetet. Arbetscoachen kan också hjälpa dig att söka arbete och skriva CV.

Målet är att du ska få arbetslivserfarenhet att ta med dig till andra jobb på arbetsmarknaden. Vi arbetar för att du ska lära dig yrket och ha nytta av den kunskapen.

Det här vägvalet

  • Sker vid fysiska träffar
  • behöver individuell bedömning. Prata med oss för att få mer information om vägvalet passar dig eller inte.

Deltagarna berättar

"Arbetsuppgifterna anpassas verkligen efter mina förmågor. Idag arbetstränar jag 50 procent men hoppas att jag snart kan öka den tiden, för jag vill lära mig mera. Väldigt trevlig personal som stöttar mig i min utveckling, men man känner ingen press utan jag får göra det i min takt. Det finns ett tydligt fokus på framtiden och på individens utveckling. Jag får mycket positiv feedback och lär mig snabbt nya uppgifter. Klart bästa arbetsträningen jag varit på! "

Andreas, 31 år

"Jag älskar verkligen det här stället! Jag hade lite dåliga erfarenheter sedan tidigare så jag hade inte så höga förväntningar när jag började här för cirka ett år sedan. Direkt när jag började kände jag mig välkommen och sedd av personalen tack vare deras fina bemötande. Stor variation på arbetsuppgifterna, så dagarna går fort. Kollegorna är verkligen underbara, du kan vara dig själv och vi har kul på jobbet. Det bygger upp ens arbetsglädje och jag längtar till varje dag jag ska hit! "

Lisa, 23 år

"Jag trivs väldigt bra här. En bra arbetsmiljö med bra kollegor som gör att jag lär mig mycket nytt. Arbetsledarna är enkla att prata med om jag behöver hjälp med något. Jag läser svenska samtidigt som jag arbetar här och det har hjälpt mig mycket att utvecklas snabbt i det svenska språket.  "

Amina, 45 år

Ansvariga för vägvalet

IAF och Erikshjälpen

IAF (individ och arbetsmarknadsförvaltningen), Sundsvalls kommun i samarbete med Erikshjälpen som äger butiken.

Arbete Studier
Arbete Studier

Liknande vägval

Arbetsträning på servicegruppen Granmodal

Sundsvall

Du som vill göra praktik eller arbetsträna med praktiska arbetsuppgifter kan komma till servicegruppen Granmodal.

Arbetsträning på Retail data

Sundsvall

Du som behöver stöd på vägen ut i arbetslivet kan arbetsträna eller göra praktik på Retail data i Sundsvall.

Arbetsträning på Miljöservice

Sundsvall

Du som behöver stöd på vägen ut i arbetslivet kan få arbetsträning eller praktik på Miljöservice.