Balans i vardagen
Balans i vardagen är en patientutbildning i grupp. Under kursen lär du dig hur du kan göra för att hitta balans mellan dina vardagsaktiviteter.
På Balans i vardagen får du hjälp att reflektera över vad du gör i din vardag och hur det påverkar din hälsa.
Du får stöd i att prioritera och strukturera dina vardagsaktiviteter och ditt behov av vila så att du kan få en bättre balans i vardagen och må bättre.
Du går på Balans i vardagen i en grupp med andra. Gruppen träffas en gång per vecka under 10 veckor och varje träff är 90 minuter. Gruppen leds av legitimerade arbetsterapeuter.
Det är viktigt att du är motiverad och villig att göra förändringar för att hitta en bra struktur och balans i din vardag.
Gruppen lär av varandra och deltagarna kan dela med sig av tankar och tips som underlättar i vardagen. Du får stöd i de förändringar du behöver göra för att nå balans i vardagen.
Du får också kunskap om hur du kan prata om dina behov, dina mål och planer med din familj eller andra som är viktiga i din förändring.
Balans i vardagen är ett gruppbehandlingsprogram och följer ReDo-metoden. Det är en sjukvårdande behandling som ingår i högkostnadsskyddet. Varje grupptillfälle kostar 50 kronor och för dig med frikort kostar det inget. Du behöver ingen remiss för att delta.
Det här vägvalet
- Sker vid fysiska träffar
- Kräver anmälan
Övrigt
ReDo-metoden är ett arbetsterapeutiskt kunskapsbaserat gruppbehandlingsprogram som har tagits fram vid Lunds universitet. Det syftar till att tydliggöra vardagens aktiviteter, hur de samverkar och hur de påverkar hälsan. Det ger deltagarna bättre förutsättningar för och kraft att hantera sin vardag och förbättra eller bibehålla sin hälsa.
Ansvariga för vägvalet
Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen ansvarar för hälso- och sjukvård, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling i Västra Götaland.