Om kakor

Välfärdsguiden använder kakor

En kaka är en liten textfil som sparas ner på din dator, mobil eller surfplatta när du går in på en webbplats. Kakan innehåller information om vad du gör när du besöker sidan.

Det finns olika typer av kakor. Tillfälliga kakor är en typ av kakor som används under själva besöket på webbplatsen. När du stänger din webbläsare försvinner kakorna från din dator. Varaktiga kakor sparas på din dator under en bestämd tid. De används för att webbplatsen ska komma ihåg dina inställningar till ditt nästa besök. När utgångsdatumet har passerats raderas kakan från din dator och skapas på nytt nästa gång du besöker webbplatsen.

Vi använder kakor för att viss nödvändig funktionalitet ska fungera och för att kunna föreslå relevant information till dig baserat på dina tidigare val. Vi använder också kakor för att kunna förbättra tjänsten genom att samla in statistik.

Du kan själv välja om vi får spara alla kakor eller bara de nödvändiga. Om du senare vill ändra ditt val gör du det genom att klicka på länken “Inställningar för kakor” längst ner på sidan.

Nödvändiga kakor

Dessa behövs för att webbplatsen ska fungera och de kan inte stängas av. De används när du använder en funktion på webbplatsen som behöver ett svar, till exempel när du fyller i ett formulär eller lagrar nödvändiga inställningar.

Namn Livslängd Beskrivning
_vfgcc 1 år Används för att spara dina val när det gäller inställningar för kakor. 
_vfglc 1 år Används för att spara dina val i funktionen “Filter i vägval”.
__RequestVerificationToken Tillfällig Används för att säkerställa att korrekt information skickas till servern när du skickar in formulärdata.

 

Används för insamling av statistik

Namn Livslängd Beskrivning
_pk_ses.* 30 minuter Används av Matomo som är ett webbanalysverktyg för att spåra vad du använt webbplatsen till.
_pk_id.* 13 månader Används av Matomo för att spåra vad du använt webbplatsen till.

 

Används för funktionen "Hitta-guiden"

Namn Livslängd Beskrivning
_vfgmc Tillfällig/1 år (beroende på ditt val) Används för att spara dina val i funktionen “Hitta-guiden”.