Om kakor

Välfärdsguiden använder kakor

En kaka är en liten textfil som sparas ner på din dator, mobil eller surfplatta när du går in på en webbplats. Kakan innehåller information om vad du gör när du besöker sidan.

Det finns olika typer av kakor. Tillfälliga kakor är en typ av kakor som används under själva besöket på webbplatsen. När du stänger din webbläsare försvinner kakorna från din dator. Varaktiga kakor sparas på din dator under en bestämd tid. De används för att webbplatsen ska komma ihåg dina inställningar till ditt nästa besök. När utgångsdatumet har passerats raderas kakan från din dator och skapas på nytt nästa gång du besöker webbplatsen.

Vi använder kakor för att viss nödvändig funktionalitet ska fungera och för att kunna anpassa innehållet på webbplatsen utifrån de inställningar du gör. Vi använder också kakor för att löpande kunna förbättra tjänsten genom att samla in statistik.

Du kan själv välja om vi får spara alla kakor, bara de som används för att förbättra din upplevelse eller bara de nödvändiga. Om du senare vill ändra ditt val gör du det genom att klicka på länken “Inställningar för kakor” längst ner på sidan.

Lista med kakor

Kakor för nödvändig funktionalitet

Dessa behövs för att webbplatsen ska fungera och de kan inte stängas av. De används när du använder en funktion på webbplatsen som behöver ett svar, till exempel när du fyller i ett formulär eller lagrar nödvändiga inställningar.

Namn Livslängd Beskrivning
_vfgcc 1 år Används för att spara dina val när det gäller inställningar för kakor. 
__RequestVerificationToken Tillfällig Används för att säkerställa att korrekt information skickas till servern när du skickar in formulärdata.

Kakor för att förbättra upplevelsen

Dessa används för funktioner på webbplatsen som visar upp innehåll på sidan utifrån dina val. Livslängden avgör hur länge din webbläsare kommer ihåg dina val. Välfärdsguiden sparar inga av dina inställningar centralt.

Namn Livslängd Beskrivning
_vfgmc 1 år Används för att spara dina val i funktionen “Hittaguiden”.
_vfgfc 1 år Används för att spara dina favoritmarkeringar.
_vfglc 1 år Används för att spara valda filter.

 

Kakor för insamling av statistik

Kakor för insamling av statistik är endast i syfte att analysera användningen av webbplatsen och för att förbättra tjänsten. Används inte för att samla in känslig information.

Namn Livslängd Beskrivning
_pk_ses.* 30 minuter Används av webbanalysverktyget Matomo för att spåra vilka sidor du besökt på webbplatsen.
_pk_id.* 13 månader Används av webbanalysverktyget Matomo för att spåra vilka sidor du besökt på webbplatsen.

 

Tredjepartskakor

På några sidor på webbplatsen finns inbäddade videospelare, som används för att spela upp videoklipp från externa leverantörer. För att se dessa videoklipp måste du först godkänna att tredjepartskakor kan sättas i samband med att videon spelas upp. Dessa externa tjänster ligger utanför Välfärdsguidens kontroll. Leverantörerna kan när som helst ändra sina användarvillkor, syftet med sina kakor, användningen av kakor och så vidare.

Om du inte vill se de externa leverantörernas innehåll sätts heller inga tredjepartskakor på din dator.

Mer information:

Youtube: Googles integritetspolicy

Vimeo: Vimeo Cookie Policy