Om Välfärdsguiden

Vi vill att alla människor ska hitta just det som passar dem och landa i något som känns bra. Därför jobbar vi hela tiden med att skapa tjänster och innehåll som gör det lite mindre krångligt och istället enklare att hitta rätt och fram i livet. En sådan sak vi gör är Välfärdsguiden där vårt mål är att människor ska kunna hitta anpassade förslag på nästa steg mot självständighet och välmående.

Välfärdsguiden är en smart, tillgänglig och lättanvänd digital tjänst för allas möjlighet att må bra och finna sitt goda sammanhang. Här finns information om att hitta rätt i välfärdssystemet och förslag på insatser som kan ge förutsättningar för en positiv förändring i livet.

"För allas möjlighet att må bra och finna sitt goda sammanhang."


I Välfärdsguiden hittar du idag:

Vägval

Insatser, stöd och aktiviteter som olika myndigheter, organisationer och verksamheter erbjuder. Med en avancerad filterfunktion hittar du enkelt det som passar dig.

Berättelser från livet

Människor berättar om sin livsresa genom välfärden.

Vanliga frågor

Frågor och svar om välfärden.

Så fungerar välfärden

Lättförståeliga förklaringar kring vad varje myndighet och verksamhet ansvarar för.

Hittaguiden

Ett smart frågeformulär som hjälper dig att hitta rätt innehåll i guiden utifrån din egen situation.


 

Hitta rätt med Välfärdsguiden

För vem är Välfärdsguiden?

Välfärdsguiden är för alla. Oavsett om du vill få en bättre förståelse för välfärdssystemet eller känner att något behöver förändras i ditt liv, kan Välfärdsguiden vara en lots på din väg framåt. Välfärdsguiden är även till för anhöriga och personal i den offentliga sektorn.

Här finns information om våra medlemmars tjänster samlade för bättre överblick utan att behöva söka på flera ställen eller vänta på att få träffa välfärdspersonal för att få svar på frågor.

"Vi jobbar hela tiden med att göra den så tillgänglig och användarvänlig som möjligt"

Tre personer och en pratbubbla