Arbetsverksamheten

Finns i: Örebro (Örebro län)
På arbetsverksamheten i Örebro kan du som har en psykisk funktionsnedsättning hitta något meningsfullt att göra, få en bra ordning på veckan och träffa andra människor.

På arbetsverksamheten finns flera olika grupper och verksamheter. Du behöver inte kunna särskilt mycket om något av det som grupperna gör. Alla är med utifrån hur mycket de kan och orkar. 

På arbetsverksamheten finns de här grupperna:

  • Utegruppen torpet. Här du får vara i naturen, odla grönsaker, snickra, sköta trädgården och torpet.
  • Aktivitetsrummet. Ett kreativt rum där du kan bara kan vara, eller jobba med återbruk sy, måla och skapa med hjälp av personalen. 
  • Cykelverkstaden. Du får laga, fixa och återvinna cyklar tillsammans med personalen. 
  • Transportgruppen. Du får packa, lasta och kör ut varor. Du får jobba med återvinning och sköta bilarna.
  • Social tid. På fredagseftermiddagar  finns en öppen verksamhet där  du kan träffa andra och göra trevliga saker, både ute och inne. Som att spela spel och bingo, ha frågesport eller bara prata. 

Du får själv vara med och ta fram en plan för hur du ska delta i arbetsverksamheten. Du kan få samtal och stöd av personalen. Du kan också få stöd i hur du tar dig vidare mot att studera eller skaffa ett arbete.

Hjälp Välfärdsguiden bli bättre! Klicka här och svara på några frågor (2 minuter)

Det här vägvalet

  • Sker vid fysiska träffar
  • behöver individuell bedömning. Prata med oss för att få mer information om vägvalet passar dig eller inte.
Arbete Gemenskap & fritid
Arbete Gemenskap & fritid

Liknande vägval

Daglig verksamhet hos DagLIA

Örebro

Du som har en funktionsnedsättning och inte jobbar eller studerar kan ansöka om att få gå på daglig verksamhet hos DagLIA.

Daglig verksamhet hos Dagteamet

Örebro

Du som har en funktionsnedsättning och inte jobbar eller studerar kan ansöka om att få gå på daglig verksamhet hos Dagteamet.

#framtid

Örebro

Du som är ung och inte slutfört skolan, har låg närvaro i skolan eller varken arbetar eller studerar kan få stöd att ta dig vidare via #framtid