Verksamhet arbetsmarknad i Örebro

Finns i: Örebro (Örebro län)
Du som har försörjningsstöd och behöver stöd för att komma vidare till arbete eller studier kan få hjälp via Verksamhet arbetsmarknad.

Hos Verksamhet arbetsmarknad kan du träna upp din förmåga att arbeta. Här kan du testa på olika arbetsuppgifter. Arbetsuppgifterna är anpassade efter din förmåga och dina intressen. 

Du arbetar tillsammans med andra människor i ett arbetslag eller på en plats inom kommunen. I arbetslaget finns en arbetsledare

I arbetslagen kan du arbeta inom olika områden, till exempel: 

  • Café och restaurang – här kan du arbeta inom café eller storkök. Arbetsuppgifter kan vara diska, plocka disk, förbereda sallad, bre smörgåsar. 
  • Bygg och tillverkning – här arbetar du i ett arbetslag och ni får olika uppdrag från kommunens verksamheter. Arbetsuppgifter är bland annat att snickra och laga cyklar. 
  • Företagstjänster – här finns möjlighet att prova på lokalvård, klippa gräs och stå i kassa.

Hjälp Välfärdsguiden bli bättre! Klicka här och svara på några frågor (2 minuter)

Det här vägvalet

  • Sker vid fysiska träffar
  • behöver individuell bedömning. Prata med oss för att få mer information om vägvalet passar dig eller inte.

Övrigt

Arbetsförmedlingen kan anvisa via en funktionsbrevlåda till Verksamhet arbetsmarknad.

Ansvariga för vägvalet

Örebro kommun

Arbete
Arbete

Liknande vägval

Daglig verksamhet hos DagLIA

Örebro

Du som har en funktionsnedsättning och inte jobbar eller studerar kan ansöka om att få gå på daglig verksamhet hos DagLIA.

Daglig verksamhet hos Dagteamet

Örebro

Du som har en funktionsnedsättning och inte jobbar eller studerar kan ansöka om att få gå på daglig verksamhet hos Dagteamet.

#framtid

Örebro

Du som är ung och inte slutfört skolan, har låg närvaro i skolan eller varken arbetar eller studerar kan få stöd att ta dig vidare via #framtid