Etableringskurs på Örebro folkhögskola

Finns i: Örebro (Örebro län)
Du som är ny i Sverige kan gå en etableringskurs på Örebro folkhögskola. Kursen ska göra det lättare för dig att börja studera eller hitta ett jobb.

När du går en etableringskurs får du

  • lära dig svenska
  • lära dig mer om Sverige
  • lära dig hur det är att jobba i Sverige.

Målet med kursen är att du ska kunna studera vidare och öka dina chanser att få ett jobb.

Etableringskursen är anpassad för dig. Det betyder att du och lärarna tillsammans tittar på vad du kan sedan tidigare och vad du har gjort förut. Sedan gör ni en plan för vad du behöver lära dig.

En etableringskurs är sex månader lång och när du är klar får du ett intyg. Intyget gör det lättare för dig om du vill fortsätta studera på folkhögskola eller inom kommunal vuxenutbildning.

Det är Arbetsförmedlingen som bestämmer vem som får gå kursen. Du som har bara en kort utbildning sedan tidigare har större möjligheter att få gå kursen.

Det här vägvalet

  • Sker vid fysiska träffar
  • Kräver anmälan

Övrigt

Under kursens gång har du tillgång till en mentor som coachar dig för att skapa en plan för vad du kan göra för att få ett arbete eller hur du ska göra om du vill studera vidare.

När du avslutat kursen får du sedan med dig planen samt ett intyg som du kan använda i kontakten med utbildningsanordnare eller arbetsgivare.

Studier
Studier

Liknande vägval

Komvux som anpassad utbildning i Ljusnarsberg

Ljusnarsberg

För dig som har en intellektuell funktionsnedsättning eller förvärvad hjärnskada och vill komplettera din tidigare utbildning.

KIAS 2.0 - för flyktingar från Ukraina

Örebro

Du som är kvinna och har flytt kriget i Ukraina, kan lära dig svenska och få stöd att hitta ett jobb genom KIAS-projektet.

#framtid

Örebro

Du som är ung och inte slutfört skolan, har låg närvaro i skolan eller varken arbetar eller studerar kan få stöd att ta dig vidare via #framtid