Gymnasial vuxenutbildning

Finns i: Ljusnarsberg (Örebro län)
Om du behöver studera eller gå kurser på gymnasienivå, kan du studera på gymnasial vuxenutbildning.

Gymnasial vuxenutbildning kallas också Komvux. Här kan du studera för att läsa upp dina betyg från gymnasiet, bli behörig till högskola eller universitet, eller bara för att du vill.

Du kan anpassa kurserna utifrån dina egna behov och du kan studera både på heltid och deltid.

I Ljusnarsbergs kommun läser du gymnasial vuxenutbildning på distans, via NTI-skolan. Om du behöver en plats att studera på kan du komma till lärcentrum på Kopparhyttan i Kopparberg. Där kan du få stöd av lärare. På lärcentrum finns det också datorer och internet som du kan använda.

Det här vägvalet

  • Sker online
  • Kräver anmälan

Övrigt

Det finns ingen platsgaranti på gymnasial vuxenutbildning. Om det är fler sökande än det finns plats för gör Vuxenutbildningen ett urval bland de sökande.

Du kan läsa hela kurser eller göra en prövning. En prövning betyder att du gör ett prov som visar att du kan det man lär sig på kursen, och får betyg utan att ha läst kursen. En prövning kostar 500 kronor i Ljusnarsbergs kommun. 

Du kan också göra en prövning på en del av kursen, och läsa resten som vanligt.

Studier
Studier

Liknande vägval

KIAS 2.0 - för flyktingar från Ukraina

Örebro

Du som är kvinna och har flytt kriget i Ukraina, kan lära dig svenska och få stöd att hitta ett jobb genom KIAS-projektet.

#framtid

Örebro

Du som är ung och inte slutfört skolan, har låg närvaro i skolan eller varken arbetar eller studerar kan få stöd att ta dig vidare via #framtid

Studiemotiverande kurs

Örebro

Är du arbetslös och nyfiken på att börja plugga, kan du gå en studiemotiverande kurs på Örebro folkhögskola.