Yrkesutbildning för vuxna

Finns i: Hällefors (Örebro län)
Du som är vuxen och vill lära dig ett nytt yrke kan läsa en yrkesutbildning för vuxna.

Yrkesvux är utbildningar på gymnasienivå för vuxna och ger dig kunskaper inom ett visst yrke. Yrkesutbildning för vuxna är en del av komvux och utbildningen består av enskilda kurser. 

När du läser en yrkesutbildning ökar du dina chanser att få ett arbete inom det yrket i framtiden. 

I Hällefors erbjuds utbildningar inom yrken där det är brist på utbildad personal. Där kan du läsa följande yrkesutbildningar:

  • Industri- och verkstadsteknik.
  • Kock - restaurang och livsmedelsbranschen.
  • Vård och omsorg. 

Du som bor i Hällefors kommun kan även söka yrkesutbildningar i andra kommuner inom Örebro län. Det finns många olika utbildningar att välja bland.

Det här vägvalet

  • Sker vid fysiska träffar
  • Kräver anmälan

Övrigt

För att läsa en yrkesutbildning för vuxna behöver du ha klarat av kursen i grundläggande svenska eller svenska som andraspråk – eller ha motsvarande kunskaper.

På vissa kurser kan du även behöva ha klarat av matematik på grundläggande nivå. Prata med en studie- och yrkesvägledare om du är osäker eller har frågor.

Du är behörig att läsa en yrkesutbildning för vuxna från och med den 1 juli det år du fyller 20 år. Du kan också vara behörig att läsa på komvux även om du är yngre än 20 år. Då måste du

  • ha slutfört en utbildning på ett nationellt program i gymnasieskolan eller likvärdigt, eller
  • ha särskilda skäl som grundar sig i dina personliga förhållanden.
Studier
Studier

Liknande vägval

Komvux som anpassad utbildning i Ljusnarsberg

Ljusnarsberg

För dig som har en intellektuell funktionsnedsättning eller förvärvad hjärnskada och vill komplettera din tidigare utbildning.

KIAS 2.0 - för flyktingar från Ukraina

Örebro

Du som är kvinna och har flytt kriget i Ukraina, kan lära dig svenska och få stöd att hitta ett jobb genom KIAS-projektet.

#framtid

Örebro

Du som är ung och inte slutfört skolan, har låg närvaro i skolan eller varken arbetar eller studerar kan få stöd att ta dig vidare via #framtid