Arbetsträning på Café Nyfiket

Finns i: Sigtuna (Stockholms län)
Behöver du prova på att jobba för att känna efter vad som passar dig och hur mycket du klarar av? Är du intresserad av mat, bakning och att träffa kunder? Då kan arbetsträning på Café Nyfiket vara något för dig.

Arbetsträning kan passa dig som mår dåligt, har en funktionsnedsättning eller har varit utanför arbetslivet under lång tid. Genom en arbetsträning får du prova på att jobba för att känna efter vad som passar dig och hur mycket du klarar av. 

Café Nyfiket finns på Arlandagymnasiet och kunderna är främst elever, lärare och annan personal på skolan. Den dagliga kontakten med elever och lärare är hjärtat i verksamheten och caféet är en naturlig knutpunkt på skolan.

När du arbetstränar på Café Nyfiket kan du 

  • plocka disk, torka bord och diska
  • baka
  • göra smörgåsar och enklare maträtter
  • förbereda och ta emot varubeställningar
  • lära dig verksamhetens rutiner, bland annat inom livsmedelshygien
  • stå i kassan.

Det är bra om du tycker om eller har intresse för att baka och serva kunder. Du behöver inte ha någon erfarenhet utan det viktigaste är att du vill utvecklas och lära dig nya saker. Du får lära dig det du behöver i din egen takt.

Det här vägvalet

  • Sker vid fysiska träffar
  • Kräver anmälan
  • behöver individuell bedömning. Prata med oss för att få mer information om vägvalet passar dig eller inte.

Övrigt

Vid ett första studiebesök kommer du få information om verksamheten och vad det innebär att arbeta på ett arbetsintegrerat socialt företag (ASF). 

Tillsammans med din handläggare gör vi en plan för din arbetsträning och pratar om vilka arbetsuppgifter och vilket schema som skulle kunna passa dig.

Ansvariga för vägvalet

Café Nyfiket

Café Nyfiket är ett socialt företag. Företaget är en del av M29 Café, Textil & Hantverk och ingår i M29 Gruppen tillsammans med M29 Fastighetsservice och M29 Socialt Företagscenter.

M29 Gruppen
Arbete
Arbete

Liknande vägval

Studio form

Enskede-Årsta-Vantör i Stockholms stad

Du som är 16–29 år och är inskriven på Jobbtorg Stockholm kan prova på olika aktiviteter hos Studio form för att må bättre.

Svetsutbildning

Järva i Stockholms stad

Du som vill utbilda dig till svetsare och förbereda dig för arbetsmarknaden kan få svetsutbildning hos Lundaverkstaden.

Kombinationsutbildning i Huddinge

Huddinge

Du som vill läsa svenska och samtidigt lära dig ett yrke kan läsa en kombinationsutbildning på Vux i Huddinge.