Din tur - individuellt stöd till arbete och studier

Finns i: Huddinge (Stockholms län)
Du som är 16-29 år och vill hitta din väg till arbete eller studier kan få stöd av projektet Din tur. Projektet vänder sig till dig som bor i Huddinge, Botkyrka och Salem som inte känner att du har fått rätt eller tillräckligt med stöd för att kunna studera eller jobba och komma vidare i livet.

Din resa mot dina livsmål ska fungera och vara meningsfull för just dig. På Din tur finns ett team av sju samordnare som är beredda att lyssna på dig och ge dig förutsättningar att själv göra din utvecklingsresa precis på det sätt du vill och behöver. Det är du som planerar din resa mot framtiden men vi som jobbar på Din tur finns med som ett stöd.

Stödet kan till exempel innebära att samordna de kontakter och det stöd du behöver från Arbetsförmedlingen, skolan, arbetsgivare eller vården. Det kan också betyda att du kan ha olika aktiviteter eller får stöd från flera olika håll, samtidigt. Allt för att du ska få må bra.

När du kommer till Din tur får du först träffa en av teamets samordnare. Ni kan ses i projektets lokaler i Huddinge eller på någon annan plats som ni kommer överens om. 

Du får berätta om dina tidigare erfarenheter, dina styrkor och vad du vill göra i livet. Du och din samordnare pratar sen om vilka aktiviteter som skulle kunna passa dig och din plan framåt. Vilka aktiviteter det kan vara är individuellt. Det kan till exempel vara att hitta en praktikplats, stöd att komma igång med studier eller lotsa dig till fritidsaktiviteter som du mår bra av. 

Det är dina resurser, din vilja och din kraft som kommer att göra att du lyckas.

Det här vägvalet

  • Sker vid fysiska träffar
  • Har tidsbokning

Övrigt

Projektet arbetar med flera evidensbaserade arbetsmetoder såsom Case management, Supported Employment och Supported Education. Alla samordnare har dessutom goda erfarenheter i MI och lösningsfokuserat förhållningssätt. 

Tanken med arbetsmetoderna är att du som deltagare ska känna att du får det stöd du behöver, där du är just nu. Oavsett om det innebär stöd från flera personer eller myndigheter samtidigt eller inte.

Ansvariga för vägvalet

Samordningsförbundet Huddinge Botkyrka Salem

Projektet Din tur är en del av ESF-projektet Lumena som kommer att utveckla insatser för personer med behov av stöd från flera offentliga aktörer. Målet är att ge deltagarna ett enklare inträde till arbetsmarknaden genom de evidensbaserade metoderna Supported Employment, Supported Education och Case Management.

Samordningsförbundet Huddinge Botkyrka Salem
Arbete Studier
Arbete Studier

Liknande vägval

Studio form

Enskede-Årsta-Vantör i Stockholms stad

Du som är 16–29 år och är inskriven på Jobbtorg Stockholm kan prova på olika aktiviteter hos Studio form för att må bättre.

Svetsutbildning

Järva i Stockholms stad

Du som vill utbilda dig till svetsare och förbereda dig för arbetsmarknaden kan få svetsutbildning hos Lundaverkstaden.

Kombinationsutbildning i Huddinge

Huddinge

Du som vill läsa svenska och samtidigt lära dig ett yrke kan läsa en kombinationsutbildning på Vux i Huddinge.