IPS-teamet

Finns i: Huddinge (Stockholms län)
Du som lever med psykisk ohälsa eller ett beroende och vill arbeta kan få stöd av IPS-teamet.

IPS-teamet vänder sig till dig med psykisk funktionsnedsättning, missbruk eller beroende. IPS står för Individual Placement and Support och betyder att du får ett stöd som passar dig och dina behov. 

Målet med stödet är att du ska hitta ett arbete, en praktikplats eller studier som passar dig. Stödet formas utifrån dina intressen och önskemål.  

Hittar du en arbetsplats eller praktikplats kan IPS-teamet fortsätta att stödja dig medan arbetar. Du får stöd så länge du behöver det. 

Behöver du stöd för att få ordning på din ekonomi så hjälper teamet dig med det. 

IPS-teamet samarbetar med dina kontaktpersoner inom socialtjänsten, Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen och Region Stockholm för att ge dig ett så bra stöd som möjligt.

Det här vägvalet

  • Sker vid fysiska träffar
  • Kräver anmälan
  • behöver individuell bedömning. Prata med de ansvariga för vägvalet eller med din handläggare för att få veta om det passar dig.

Övrigt

IPS-modellen (Individual placement and support) är utvecklad för arbetsrehabilitering av personer med psykisk ohälsa och personer med beroendeproblematik som vill arbeta, men behöver stöd.

Ansvariga för vägvalet

Öppenvården, sektionen för beroende och socialpsykiatri, Huddinge kommun

Huddinge kommun
Arbete Studier
Arbete Studier

Liknande vägval

Arbetsträning i Tensta

Järva i Stockholms stad

Behöver du prova på att jobba för att känna efter vad som passar dig och hur mycket du klarar av? Då kan arbetsträning hos Blå Vägen i Tensta vara något för dig.

Arbetsträning hos Järfälla församling

Järfälla

Om du behöver öva på att jobba i en lugn miljö, kan du göra det genom arbetsträning hos Järfälla församling.

Daglig verksamhet

Upplands Väsby

Du som har en funktionsnedsättning och inte jobbar eller studerar kan ansöka hos kommunen om att få gå på daglig verksamhet.