MIA - Mobilisering Inför Arbete
Målet med MIA är att du ska komma närmare arbete eller studier.
När du kommer till MIA gör en handledare kartläggning tillsammans med dig. Det är för att se vilket sorts arbete du är intresserad av.
Om kartläggningen visar att du behöver extra stöd att samordna kontakter eller myndigheter, kan du även få stöd av en case manager. Case managern finns för att lösa hinder på vägen till arbete eller studier tillsammans med dig.
Exakt vilka insatser varje deltagare sedan får beror på dina behov och önskemål. Det är poängen med MIA. MIA samlar olika kompetenser runt dig, för att bidra till en utveckling mot arbete eller studier. Steg för steg, på ett sätt som passar dig.
Deltagandet i MIA är frivilligt.
MIA arbetar utifrån metoderna Supported Employment (SE) och Case Management (CM).
Det betyder att varje deltagare får stöd av en SE-handledare för att hitta, få och behålla ett arbete.
Det här vägvalet
- Sker vid fysiska träffar
- Kräver anmälan
- behöver individuell bedömning. Prata med de ansvariga för vägvalet eller med din handläggare för att få veta om det passar dig.
Övrigt
Samtliga myndigheter inom Samordningsförbundet Huddinge Botkyrka Salem kan remittera till MIA mobiliseringsgrupp, det vill säga Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen, kommunerna och Region Stockholm.
I de fall det är fler intresseanmälningar än det finns deltagarplatser i projektet kommer MIA att prioritera personer mellan 30 och 55 år med försörjningsansvar för minderåriga barn.
Under åren 2017–2022 var MIA ett projekt som delfinansierades av Europeiska Socialfonden, ESF.
Ansvariga för vägvalet
Samordningsförbundet Huddinge Botkyrka Salem
MIA finansieras av Samordningsförbundet Huddinge Botkyrka Salem.
Samverkanspartners för MIA är Arbetsförmedlingen, Huddinge kommun, Botkyrka kommun, Salems kommun, Försäkringskassan Sthlm Sydväst samt Region Stockholm. Arbetsförmedlingen och kommunerna lånar ut personal till insatsen.