MIA mobiliseringsgrupp

Finns i: Huddinge (Stockholms län)
Du som står långt från arbetsmarknaden och behöver samordnad rehabilitering och extra stöd för att närma dig arbete eller studier, kan få hjälp av MIA mobiliseringsgrupp.

MIA mobiliseringsgrupp är ett första steg mot att närma sig arbete eller studier och vänder sig till dig som vill få energi att komma igång och få ny motivation.

Hos mobiliseringsgruppen får du träffa en case manager vid två tillfällen. Tillsammans kartlägger du och case managern dina intressen och styrkor. Hur ser din balans i livet ut? Vad är hälsa för dig?

Du får också träffa andra grupp där ni pratar om olika yrken och vägar att hitta jobb. Gruppen leds av en handledare. Du får träna på att skriva CV och personligt brev. 

Du deltar i MIA mobiliseringsgrupp i sju veckor. Gruppen träffas en dag i veckan. Två timmar per mötestillfälle. Antal deltagare är max sex. Det startas upp en ny grupp fyra gånger per år.

Det här vägvalet

  • Sker vid fysiska träffar
  • Kräver anmälan
  • behöver individuell bedömning. Prata med de ansvariga för vägvalet eller med din handläggare för att få veta om det passar dig.

Övrigt

I de fall det är fler intresseanmälningar än det finns deltagarplatser i projektet kommer MIA att prioritera personer mellan 30-55 år med försörjningsansvar för minderåriga barn.

MIA Mobiliseringsgrupp är en förberedande aktivitet för att göra deltagaren redo för projektet MIA.

Ansvariga för vägvalet

Samordningsförbundet Huddinge Botkyrka Salem

MIA finansieras av Samordningsförbundet Huddinge Botkyrka Salem.
Samverkanspartners för MIA är Arbetsförmedlingen, Huddinge kommun, Botkyrka kommun, Salems kommun, Försäkringskassan Sthlm Sydväst samt Region Stockholm. Arbetsförmedlingen och kommunerna lånar ut personal till insatsen.

Samordningsförbundet Huddinge Botkyrka Salem
Arbete Studier
Arbete Studier

Liknande vägval

Studio form

Enskede-Årsta-Vantör i Stockholms stad

Du som är 16–29 år och är inskriven på Jobbtorg Stockholm kan prova på olika aktiviteter hos Studio form för att må bättre.

Svetsutbildning

Järva i Stockholms stad

Du som vill utbilda dig till svetsare och förbereda dig för arbetsmarknaden kan få svetsutbildning hos Lundaverkstaden.

Kombinationsutbildning i Huddinge

Huddinge

Du som vill läsa svenska och samtidigt lära dig ett yrke kan läsa en kombinationsutbildning på Vux i Huddinge.