MIA mobiliseringsgrupp

Finns i: Huddinge (Stockholms län)
Du som står långt från arbetsmarknaden och behöver samordnad rehabilitering och extra stöd för att närma dig arbete eller studier, kan få hjälp av MIA mobiliseringsgrupp.

MIA mobiliseringsgrupp är ett första steg mot att närma sig arbete eller studier och vänder sig till dig som vill få energi att komma igång och få ny motivation.

Hos mobiliseringsgruppen får du träffa en case manager vid två tillfällen. Tillsammans kartlägger du och case managern dina intressen och styrkor. Ni pratar också om saker som 

  • hur din balans i livet ser ut
  • vad hälsa är för dig.

Du får också träffa andra grupp där ni pratar om olika yrken och vägar att hitta jobb. Gruppen leds av en handledare. Du får träna på att skriva CV och personligt brev. 

Du deltar i MIA mobiliseringsgrupp i sju veckor. Gruppen träffas en dag i veckan. Två timmar per mötestillfälle. Antal deltagare är max sex. Det startas upp en ny grupp fyra gånger per år.

Det här vägvalet

  • Sker vid fysiska träffar
  • Kräver anmälan
  • behöver individuell bedömning. Prata med de ansvariga för vägvalet eller med din handläggare för att få veta om det passar dig.

Övrigt

Samtliga myndigheter inom Samordningsförbundet Huddinge Botkyrka Salem kan remittera till MIA mobiliseringsgrupp, det vill säga Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen, kommunerna och Region Stockholm.

I de fall det är fler intresseanmälningar än det finns deltagarplatser i projektet kommer MIA att prioritera personer mellan 30 och 55 år med försörjningsansvar för minderåriga barn.

MIA Mobiliseringsgrupp är en förberedande aktivitet för att göra deltagaren redo för projektet MIA.

Ansvariga för vägvalet

Samordningsförbundet Huddinge Botkyrka Salem

MIA finansieras av Samordningsförbundet Huddinge Botkyrka Salem.
Samverkanspartners för MIA är Arbetsförmedlingen, Huddinge kommun, Botkyrka kommun, Salems kommun, Försäkringskassan Sthlm Sydväst samt Region Stockholm. Arbetsförmedlingen och kommunerna lånar ut personal till insatsen.

Samordningsförbundet Huddinge Botkyrka Salem

Norbert Schülz Brüssel

Projektledare
Arbete Studier
Arbete Studier

Liknande vägval

Arbetsträning hos Järfälla församling

Järfälla

Om du behöver öva på att jobba i en lugn miljö, kan du göra det genom arbetsträning hos Järfälla församling.

Daglig verksamhet

Upplands Väsby

Du som har en funktionsnedsättning och inte jobbar eller studerar kan ansöka hos kommunen om att få gå på daglig verksamhet.

Arbetsträning på Café Vallmo i Spånga

Järva i Stockholms stad

Vill du jobba på café eller restaurang och behöver arbetsträna? Då kan arbetsträning på Café Vallmo i Spånga vara något för dig.