Sysselsättning hos Cognix

Finns i: Nacka (Stockholms län)
Du som har neuropsykiatrisk funktionsnedsättning eller psykisk sjukdom och vill ha praktik på en arbetsplats kan få stöd och anpassningar via Cognix.

Du som har neuropsykiatrisk funktionsnedsättning eller psykisk sjukdom och vill ha praktik på en arbetsplats kan få stöd och anpassningar via Cognix. 

Cognix erbjuder arbetsinriktad sysselsättning. Det innebär att Cognix letar efter en praktikplats som passar just dig. Cognix utgår från vad du är intresserad av och vad du själv vill. Du får stöd i att hitta rätt praktikplats för dig.

Cognix stöttar dig under hela praktiktiden och följer regelbundet upp hur det går. Du kan få stöd på möten, eller via telefon och via digitala möten om det passar dig bättre. 

Det här vägvalet

  • Sker vid fysiska träffar
  • Sker via telefon
  • Sker online
  • Har tidsbokning
  • behöver individuell bedömning. Prata med de ansvariga för vägvalet eller med din handläggare för att få veta om det passar dig.

Övrigt

Cognix arbetar på uppdrag av kommunerna Stockholms stad och Nacka. Cognix erbjuder stöd utifrån dina individuella behov, intressen och önskemål. Cognix kartläggnings- och samtalsmaterial ger insikt, strategier och hjälper individen att utvecklas under praktiktiden. Cognix har arbetsförberedande aktiviteter, till exempel träning i sociala koder och dolda arbetsregler eller hur man kan presentera sig för en arbetsgivare. Täta uppföljningar och stöd ute på praktikplatsen förekommer.

Det går bra att kontakta Cognix för ett studiebesök.

 

Arbete
Arbete

Liknande vägval

Studio form

Enskede-Årsta-Vantör i Stockholms stad

Du som är 16–29 år och är inskriven på Jobbtorg Stockholm kan prova på olika aktiviteter hos Studio form för att må bättre.

Svetsutbildning

Järva i Stockholms stad

Du som vill utbilda dig till svetsare och förbereda dig för arbetsmarknaden kan få svetsutbildning hos Lundaverkstaden.

Kombinationsutbildning i Huddinge

Huddinge

Du som vill läsa svenska och samtidigt lära dig ett yrke kan läsa en kombinationsutbildning på Vux i Huddinge.