Praktik via TalangAkademin

Finns i: Huddinge (Stockholms län)
Du som behöver stöttning och arbetslivserfarenhet för att lättare komma ut på arbetsmarknaden kan vända dig till TalangAkademin.

På TalangAkademin får du träffa en samordnare och prata om din bakgrund, erfarenhet, utbildning och vad du önskar göra framöver. Samordnaren matchar sedan dina kompetenser med ett företag dit du kan få komma och praktisera. 

Praktiken kan vara

  • i butik
  • på café eller restaurang
  • på lager
  • inom bygg- och fastighetsbranschen. 

Det finns också möjlighet för praktik inom andra yrken. 

Under praktiken har du en handledare på plats. När praktikperioden är slut ser du och samordnaren tillsammans över dina möjligheter att bli anställd på praktikplatsen eller på någon annan arbetsplats.

Målet är att du ska få arbetslivserfarenhet och kunna söka arbete efter praktiken.

Det här vägvalet

  • Sker vid fysiska träffar
  • Kräver anmälan
  • behöver individuell bedömning. Prata med de ansvariga för vägvalet eller med din handläggare för att få veta om det passar dig.

Övrigt

Under praktiktiden validerar vi dina kunskaper, kompetenser och färdigheter. Det betyder att du får med dig intyg på vad du kan och ha lärt dig på praktikplatsen. 

Samordnaren hjälper också till med uppföljning, introduktionsutbildning, kompetensutvecklingsplan, utbildning av arbetsgivarens handledare och personal.

Du behöver vara folkbokförd i Huddinge för att delta i verksamheten.

Ansvariga för vägvalet

TalangAkademin

TalangAkademin är en ekonomisk förening utan vinstintresse som finns etablerade i Huddinge, Sundbyberg, Gottsunda, Gränby och Frölunda Torg. Kärnan i TalangAkademins verksamhet är en praktik med validering. Arbetet utförs i en nära samverkan med fastighetsägare, kommun, arbetsförmedling, nationella partners och med det lokala näringslivet.

TalangAkademin
Arbete
Arbete

Liknande vägval

Arbetsträning i Tensta

Järva i Stockholms stad

Behöver du prova på att jobba för att känna efter vad som passar dig och hur mycket du klarar av? Då kan arbetsträning hos Blå Vägen i Tensta vara något för dig.

Arbetsträning hos Järfälla församling

Järfälla

Om du behöver öva på att jobba i en lugn miljö, kan du göra det genom arbetsträning hos Järfälla församling.

Daglig verksamhet

Upplands Väsby

Du som har en funktionsnedsättning och inte jobbar eller studerar kan ansöka hos kommunen om att få gå på daglig verksamhet.