Praktik via TalangAkademin

Finns i: Huddinge (Stockholms län)
Du som behöver stöttning och arbetslivserfarenhet för att lättare komma ut på arbetsmarknaden kan vända dig till TalangAkademin.

På TalangAkademin får du träffa en koordinator och prata om din bakgrund, erfarenhet, utbildning och vad du önskar göra framöver. Koordinatorn matchar sedan dina kompetenser med ett företag dit du kan få komma och praktisera. 

Praktiken kan vara

  • i butik
  • på café eller restaurang
  • på lager
  • inom bygg- och fastighetsbranschen. 

Det finns också möjlighet för praktik inom andra yrken. 

Under praktiken har du en handledare på plats. När praktikperioden är slut ser du och koordinatorn tillsammans över dina möjligheter att bli anställd på praktikplatsen eller på någon annan arbetsplats.

Målet är att du ska få arbetslivserfarenhet och kunna söka arbete efter praktiken.

Det här vägvalet

  • Sker vid fysiska träffar
  • Kräver anmälan
  • behöver individuell bedömning. Prata med de ansvariga för vägvalet eller med din handläggare för att få veta om det passar dig.

Övrigt

Under praktiktiden validerar vi dina kunskaper, kompetenser och färdigheter. Det betyder att du får med dig intyg på vad du kan och ha lärt dig på praktikplatsen. 

Koordinatorn hjälper också till med uppföljning, introduktionsutbildning, kompetensutvecklingsplan, utbildning av arbetsgivarens handledare och personal.

Ansvariga för vägvalet

TalangAkademin

TalangAkademin är en ekonomisk förening utan vinstintresse som finns etablerade i Huddinge, Sundbyberg, Gottsunda, Gränby och Frölunda Torg. Kärnan i TalangAkademins verksamhet är en praktik med validering. Arbetet utförs i en nära samverkan med fastighetsägare, kommun, arbetsförmedling, nationella partners och med det lokala näringslivet.

TalangAkademin
Arbete
Arbete

Liknande vägval

Studio form

Enskede-Årsta-Vantör i Stockholms stad

Du som är 16–29 år och är inskriven på Jobbtorg Stockholm kan prova på olika aktiviteter hos Studio form för att må bättre.

Svetsutbildning

Järva i Stockholms stad

Du som vill utbilda dig till svetsare och förbereda dig för arbetsmarknaden kan få svetsutbildning hos Lundaverkstaden.

Kombinationsutbildning i Huddinge

Huddinge

Du som vill läsa svenska och samtidigt lära dig ett yrke kan läsa en kombinationsutbildning på Vux i Huddinge.