Vi hjälper dig hitta rätt

Berätta mer om dig själv för att få innehåll som passar dig.

Kontaktfamilj

Finns i: Ockelbo (Gävleborg)
Om du behöver stöd med din tonåring eller ungdom, kan du få hjälp av en kontaktfamilj.

Det kan finnas olika skäl till att ni behöver stöd av en kontaktfamilj. Det kan till exempel vara så att någon i familjen har blivit allvarligt sjuk, att det finns syskon som behöver mycket hjälp, eller att en förälder mår dåligt psykiskt. 

Andra exempel är att du som förälder är ensamstående och inte har några bekanta eller släktingar att få stöd och avlastning av.  Det kan också vara aktuellt för en ungdom som behöver miljöombyte. 

Stödet ni får brukar vara att ungdomen bor hos kontaktfamiljen något eller några dygn per månad. Kontaktfamiljen fungerar som en extra familj. 

Att ha en kontaktfamilj eller vara kontaktfamilj är frivilligt. Alla som har en kontaktfamilj har själva ansökt om och valt att ta emot det stödet. 

Det här vägvalet

  • kräver individuell bedömning. Prata med oss för att få mer information om vägvalet passar dig eller inte.

Övrigt

Kontaktfamiljer är en del i socialtjänstens förebyggande arbete. För att få en kontaktfamilj måste du ansöka om det hos socialtjänsten. Efter det utreder vi tillsammans med dig om du och din familj uppfyller förutsättningarna att få en kontaktfamilj. Vi har tystnadsplikt. Att ha en kontaktfamilj är avgiftsfritt för dig. 

Familj & relationer
Familj & relationer

Liknande vägval

Anhörigstöd i Bollnäs

Bollnäs

Du som hjälper och stödjer en närstående som inte klarar av vardagen på egen hand, kan själv få stöttning av anhörigstöd.

Sandvikens familjecenter

Sandviken

Sandvikens familjecenter kan stötta dig som är förälder. Även dina barn kan få stöd.