Vi hjälper dig hitta rätt

Berätta mer om dig själv för att få innehåll som passar dig.

IT-spåret på Ädelfors folkhögskola

Finns i: Vetlanda (Jönköpings län)
IT-spåret är en anpassad yrkesutbildning för unga vuxna med autismspektrumdiagnos (ASD). Du får praktiska och teoretiska kunskaper som kan göra det möjligt att få ett jobb inom it-sektorn.

På IT-spåret kan du som är intresserad av it lära dig mer om datorer, nätverk, programmering och webbutveckling. Du studerar i din egen takt utifrån en planering som passar just dig. Grunden är en 2-årig utbildning, men kan variera mellan 1–3 år beroende på dina förutsättningar och behov.

Det finns 15 platser på utbildningen som anordnas av Ädelfors Folkhögskola i Holsbybrunn. IT-spåret har löpande ansökan och antagning. Undervisningen sker i små grupper och i specialanpassade lokaler. 

I utbildningen blandas teori och praktik. Målet är att göra det möjligt för dig att få ett jobb inom it-sektorn efter utbildningen.

Du kan få pengar från CSN under tiden du studerar. Undervisningen är kostnadsfri. Du betalar för logi och kost om du vill bo på skolan.

Det här vägvalet

  • Sker vid fysiska träffar
  • kräver individuell bedömning. Prata med oss för att få mer information om vägvalet passar dig eller inte.

Ansvariga för vägvalet

Ädelfors folkhögskola

Ädelfors folkhögskola drivs av arbetarrörelsens organisationer i södra Sverige. IT-spåret är en uppdragsutbildning från Region Jönköpings län tillsammans med de tre samordningsförbunden i Jönköpings län: Södra Vätterbygden, Finnveden och Höglandet.

Ädelfors folkhögskola

Sofia Braam Sommansson

Projektledare/koordinator

Liknande vägval

Sfi - svenska för invandrare

Vetlanda

Svenska för invandrare är till för alla vuxna som bor eller arbetar i Sverige och behöver lära sig svenska.

SAMSA i Aneby

Aneby

Om du är nyanländ eller får försörjningsstöd och behöver stöd för att närma dig jobb eller studier kan SAMSA hjälpa dig.