Alla barn i centrum - ABC föräldraträffar

Finns i: Södertälje (Stockholms län)
ABC föräldraträffar är för dig som är förälder och vill bygga goda relationer till dina barn och minska tjat. Det finns tre olika träffar beroende på barnens ålder.

På föräldraträffarna kan du få insikter och konkreta tips som underlättar din vardag hemma. Du får du möjlighet att diskutera och dela erfarenheter med andra föräldrar.

Varje grupp träffas fyra gånger. Träffarna är gratis. Säg till om du behöver tolk för att kunna vara med.

ABC-träffarna är indelade i olika program, efter åldersgrupper: 

  • 0–2 år: Gruppen pratar om familjeliv, att stödja barnets utveckling och att hantera utmaningar. Träffarna är en timme, sedan finns tid för att fika och umgås. Små barn får följa med. 
  • 3–12 år: Gruppen pratar om relationen till barnen, och grunden för en trygg uppväxt mot självständighet. Träffarna är 2,5 timme, med varsitt tema varje gång. Information och diskussion blandas med övningar och filmer.
  • Tonår: För dig med barn mellan 13 och 18 år. Gruppen pratar om att stärka relationen till tonåringen och hur föräldern kan bidra till att tonåringen mår bra. Träffarna är 1,5 timme långa.

Nya träffar startar upp varje termin, ibland på flera platser runt om i kommunen. Läs på hemsidan för ABC för att se vilka platser som finns finns just nu.

Det här vägvalet

  • Sker vid fysiska träffar
  • Kräver anmälan
  • behöver individuell bedömning. Prata med de ansvariga för vägvalet eller med din handläggare för att få veta om det passar dig.

Övrigt

ABC föräldraträffar är en av de insatser som erbjuds av verksamheten Familjestöd. Familjestöd ger olika typer av råd och stöd till familjer med barn och unga i Södertälje. 

Hälsa Familj & relationer
Hälsa Familj & relationer

Liknande vägval

MiniMaria i Huddinge

Huddinge

På MiniMaria kan du som är mellan 12 och 20 år få stöd i frågor om alkohol, narkotika eller spel om pengar.

Personligt ombud

Sundbyberg

Ett personligt ombud kan hjälpa dig att få det stöd du behöver från samhället.

Personligt ombud

Upplands-Bro

Ett personligt ombud kan hjälpa dig att få det stöd du behöver från samhället.