Fontänhuset Sköndal

Finns i: Farsta (Stockholms stad)
Du som lever med psykisk ohälsa, vill må bättre igen och kunna komma närmare arbete eller studier, kan få stöd av Fontänhuset Sköndal.

Du som lever med psykisk ohälsa, vill må bättre igen och kunna komma närmare arbete eller studier, kan få stöd av Fontänhuset Sköndal. 

På Fontänhuset Sköndal deltar du i en arbetsgemenskap och väljer själv vilka arbetsuppgifter du vill vara med på. Du väljer själv dina tider och ditt schema. Du har möjlighet att delta inom: 

  • Fontänhuset Sköndals köks- och trådgårdsenhet med matlagning och trädgårdarbete.  
  • Kontorenhet med administration, ekonomi och marknadsföring.    


Fontänhuset Sköndal har sina lokaler i ett stort hus på ett naturskönt, lantligt område med utsikt över Drevviken som du enkelt når med allmänna kommunikationer.

När du är med hos Fontänhuset Sköndal kan du också använda lokalerna för egna studier eller söka jobb. Det är gratis att vara med Fontänhuset Sköndal.

Det här vägvalet

  • Sker vid fysiska träffar
  • Kräver tidsbokning

Övrigt

Fontänhuset Sköndal är en biståndsbedömd verksamhet. Biståndsbedömning ansöker du om hos en biståndshandläggare i din Stadsdel eller kommun. Har du ännu ingen handläggare kan Fontänhuset Sköndal hjälpa dig att komma i kontakt med en sådan. Fontänhuset Sköndal erbjuder även arbetsträning i samarbete med arbetsförmedlingen.

 På Fontänhuset Sköndal blir du som börjar medlem. Medlemskapet innebär medinflytande, att du är med och beslutar i frågor som rör verksamheten i stort och smått. Som medlem behövs du för att driva och utveckla verksamheten.

Arbete Hälsa Gemenskap & fritid
Arbete Hälsa Gemenskap & fritid

Liknande vägval

Studio form

Enskede-Årsta-Vantör i Stockholms stad

Du som är 16–29 år och är inskriven på Jobbtorg Stockholm kan prova på olika aktiviteter hos Studio form för att må bättre.

Svetsutbildning

Järva i Stockholms stad

Du som vill utbilda dig till svetsare och förbereda dig för arbetsmarknaden kan få svetsutbildning hos Lundaverkstaden.

Kombinationsutbildning i Huddinge

Huddinge

Du som vill läsa svenska och samtidigt lära dig ett yrke kan läsa en kombinationsutbildning på Vux i Huddinge.