Grundläggande vuxenutbildning

Finns i: Sollentuna (Stockholms län)
Om du är vuxen och inte har gått färdigt grundskolan, kan du gå grundläggande vuxenutbildning.

Grundläggande vuxenutbildning är en del av den kommunala vuxenutbildningen, som också kallas Komvux. 

Du kan studera på heltid eller deltid. Du får även bestämma om du vill studera i klassrum på dagtid, på kvällstid eller om du vill studera hemifrån på distans. 

Var det länge sedan du studerade eller om du inte har några betyg från grundskolestudier så finns möjlighet att göra ett nivåtest, så att du kan börja på rätt nivå för dig.
Nivåtest finns i ämnena svenska, svenska som andraspråk, engelska och matematik. 

Oftast läser du ett ämne i taget men du kan kombinera dina studier på grundläggande nivå med kurser i andra ämnen om du är färdig med svenska eller svenska som andraspråk på grundläggande nivå. 

Att gå kurser inom grundläggande vuxenutbildning är gratis men du kan behöva betala för kurslitteratur. Kurserna på grundläggande nivå är CSN-berättigande, så du kan ansöka om studiemedel från CSN på deras hemsida.

Det här vägvalet

  • Sker vid fysiska träffar
  • Sker online
  • Kräver anmälan

Övrigt

Funderar du på studier är du välkommen att boka in ett samtal med en studie- och yrkesvägledare för att prata om vilka möjligheter det finns och eventuellt boka in ett nivåtest inför kommande studier. Det kostar ingenting att boka in ett samtal med en studie- och yrkesvägledare och du förbinder dig inte till att börja studera om du inte vill.

Väljer du att börja studera och behöver stöd i dina studier eller hjälp att hitta en bra studieteknik finns stöd att få av Lärteamet som finns på Vuxenutbildningen Kunskapsparken.

Du kan söka till vuxenutbildningen det år du fyller 20. Du kan också vara behörig även om du är yngre än 20 år. I så fall måste du

  • ha slutfört en utbildning på ett nationellt program i gymnasieskolan eller likvärdigt eller
  • ha särskilda skäl som grundar sig i dina personliga förhållanden.

Ansvariga för vägvalet

Vuxenutbildningen Kunskapsparken, Sollentuna Kommun

Vuxenutbildningen Kunskapsparken är ett vägledningscentrum i Sollentuna som vänder sig till dig som är folkbokförd i Sollentuna kommun och är intresserad av att börja studera i vuxen ålder.

Vuxenutbildningen Kunskapsparken
Studier
Studier

Liknande vägval

Studio form

Enskede-Årsta-Vantör i Stockholms stad

Du som är 16–29 år och är inskriven på Jobbtorg Stockholm kan prova på olika aktiviteter hos Studio form för att må bättre.

Kombinationsutbildning i Huddinge

Huddinge

Du som vill läsa svenska och samtidigt lära dig ett yrke kan läsa en kombinationsutbildning på Vux i Huddinge.

Yrkes- och lärlingsutbildning

Huddinge

Du som är vuxen och vill lära dig ett nytt yrke kan läsa en yrkesutbildning för vuxna.