Komvux som anpassad utbildning för vuxna

Finns i: Stockholms stad (Stockholms län)
Du som är över 20 år och har intellektuell funktionsnedsättning eller förvärvad hjärnskada, kan studera komvux som särskild utbildning på Komvux Rosenlund.

På Komvux som anpassad utbildning får du en utbildning som är gjord för dig.

Du bestämmer vad du klarar av och vill studera. Du följer din egen individuella studieplan. Du kan studera på grundläggande eller gymnasial nivå.

Du kan läsa en eller flera kurser vid ett eller flera tillfällen. Du kan läsa hela kurser eller bara delar av dem. Det är du som bestämmer. Du kan prata med en studie- och yrkesvägledare som kan ge dig tips om vad som kan passa dig.

Vid kursens slut får du alltid ett betyg eller ett intyg.

Det kostar inget att läsa på Komvux som anpassad utbildning. Det är gratis.

Det här vägvalet

  • Sker vid fysiska träffar
  • Kräver anmälan

Övrigt

Anpassad utbildning för vuxna har tidigare hetat särskild utbildning för vuxna, och ibland kallats Lärvux och Särvux. Det är den kommunala vuxenutbildningen (Komvux) som ansvarar för dessa utbildningar.

Du kan söka till vuxenutbildningen det år du fyller 20. Du kan också vara behörig även om du är yngre än 20 år. I så fall måste du ha slutfört en utbildning på ett nationellt program i gymnasieskolan eller likvärdigt eller ha särskilda skäl som grundar sig i dina personliga förhållanden.

Studier
Studier

Liknande vägval

Studio form

Enskede-Årsta-Vantör i Stockholms stad

Du som är 16–29 år och är inskriven på Jobbtorg Stockholm kan prova på olika aktiviteter hos Studio form för att må bättre.

Kombinationsutbildning i Huddinge

Huddinge

Du som vill läsa svenska och samtidigt lära dig ett yrke kan läsa en kombinationsutbildning på Vux i Huddinge.

Yrkes- och lärlingsutbildning

Huddinge

Du som är vuxen och vill lära dig ett nytt yrke kan läsa en yrkesutbildning för vuxna.