Studie- och yrkesvägledning

Finns i: Sollentuna (Stockholms län)
Du som vill studera men inte riktigt vet vad, kan prata med en studie- och yrkesvägledare.

Funderar du på studier är du välkommen att boka in ett samtal med en studie- och yrkesvägledare för att prata om vilka möjligheter det finns.

Studie- och yrkesvägledaren kan till exempel

  • ge dig information om utbildningar
  • berätta om olika yrken och vad som krävs för att jobba med dem
  • berätta om behörigheter och betygskrav.

Tillsammans tar du och din studie- och yrkesvägledare reda på vilken utbildning som skulle kunna passa just dig, baserat på vad du tycker är intressant och roligt. Du får också hjälp att planera dina studier.

Studie- och yrkesvägledaren kan också ge dig råd om din ekonomi när du studerar och svara på andra saker du undrar över kring studier och arbete.

Det kostar dig ingenting att boka in ett samtal med en studie- och yrkesvägledare.

Det här vägvalet

  • Sker vid fysiska träffar
  • Sker via telefon
  • Har tidsbokning

Övrigt

Vuxenutbildningen Kunskapsparken är vägledningscentrumet i Sollentuna som vänder sig till dig som är folkbokförd i Sollentuna kommun och är intresserad av att börja studera i vuxen ålder. Väljer du att börja studera och behöver stöd i dina studier eller hjälp att hitta en bra studieteknik finns stöd att få av lärteamet som finns på Vuxenutbildningen Kunskapsparken.

Ansvariga för vägvalet

Vuxenutbildningen Kunskapsparken, Sollentuna Kommun

Vuxenutbildningen Kunskapsparken är ett vägledningscentrum i Sollentuna som vänder sig till dig som är folkbokförd i Sollentuna kommun och är intresserad av att börja studera i vuxen ålder.

Vuxenutbildningen Kunskapsparken
Studier
Studier

Liknande vägval

Arbeta på svenska

Sundbyberg

Du som vill lära dig mer det svenska samhället, arbetslivet och arbetsmarknaden kan gå kursen Arbeta på svenska på Sundbybergs Folkhögskola.

Svenska som andraspråk grundläggande

Sundbyberg

Du som vill lära dig mer svenska genom att lyssna, läsa, tala och skriva kan gå kursen Svenska som andra språk på Sundbybergs Folkhögskola.

Prova att studera och lär dig mer svenska

Sundbyberg

För dig som vill hitta lusten att studera och lära dig mer svenska. Du kan gå en studiemotiverande kurs med svenska som andraspråk på Sundbybergs Folkhögskola