Svenska i fokus 1 på Botkyrka folkhögskola

Finns i: Botkyrka (Stockholms län)
Du som vill läsa klart sfi samtidigt som du läser andra ämnen och förbereder dig för jobb och studier kan gå kursen Svenska i fokus 1 på Botkyrka folkhögskola.

På Svenska i fokus 1 läser du svenska, och ämnen som finns i den svenska grundskolan. Du och de andra eleverna tränar på svenska i allt ni gör. 

I Svenska i fokus 1 får du lära dig

  • svenska (sfi D)
  • samhällskunskap
  • bild och form
  • matematik
  • hur du använder en dator.

Eleverna jobbar tillsammans med olika teman. I kursen får du också åka på studiebesök och ha friluftsdagar tillsammans med de andra deltagarna. 

Målet med kursen är att du ska lära dig mer svenska och förbereda dig för att studera vidare, eller jobba.

Det här vägvalet

  • Sker vid fysiska träffar
  • Kräver anmälan

Övrigt

Svenska i fokus 1 är en särskild kurs på grundläggande nivå. 

Kursen är 1 läsår. Du läser på heltid eller och har 30 lektioner med en lärare i veckan. Det kostar 1 200 kr/termin att läsa kursen. I det ingår att du får låna dator och internet. Du kan söka studiemedel från CSN när du går kursen, men bara 75 procent.

När du har gått klart kursen kan du gå vidare till Svenska i fokus 2 och 3. Efter de kurserna kan du välja att läsa vidare på gymnasiet, genom vuxenutbildningen. Du kan också läsa en gymnasial yrkesutbildning.

Ansvariga för vägvalet

Botkyrka folkhögskola

Folkhögskolan har sedan starten 1997 haft en tyngdpunkt i allmänna kurser på grundläggande och gymnasial nivå, samt olika utbildningar för den syrisk ortodoxa kyrkan och dess medlemmar.

Botkyrka folkhögskola ägs av en skolförening med fem kristna församlingar i Botkyrka som huvudmän.

Botkyrka folkhögskola
Studier
Studier

Liknande vägval

Komvux som anpassad utbildning för vuxna

Upplands-Bro

Du som är vuxen, vill studera, och har en intellektuell funktionsnedsättning eller en förvärvad hjärnskada, kan studera på komvux som anpassad utbildning.

Komvux som anpassad utbildning

Södertälje

Du som bor i Södertälje och har svårt att lära dig på grund av funktionsnedsättning eller hjärnskada kan studera på anpassad utbildning för vuxna.

Yrkesutbildning för vuxna i Upplands-Bro

Upplands-Bro

Du som är vuxen och vill lära dig ett nytt yrke kan läsa en yrkesutbildning för vuxna.