Öppenvård missbruk och beroende

Finns i: Eksjö (Jönköpings län)
Du som är över 18 år och har frågor om alkohol, droger och spel kan få råd, stöd och behandling från Öppenvårdsmottagningen i Eksjö.

Öppenvården erbjuder stöd och behandling för dig som är alkoholberoende eller drogberoende, har ett spelmissbruk eller annat riskbruk, eller om du är anhörig. Hos öppenvården kan du få 

  • råd och stöd per telefon
  • enskilda samtal upp till tio gånger
  • gruppsamtal
  • behandlingsinsatser.

För att få hjälp av öppenvården behöver du ha ett beslut från handläggare på biståndsenheten. Du kan också kontakta öppenvården för att få råd och service utan beslut från handläggare.

Kommunen samverkar med polisen mot alkohol och droger i trafiken. Om du stoppas och rapporteras för rattfylleri eller sjöfylleri får du ett erbjudande om hjälp via SMADIT (samhället mot alkohol och droger i trafiken).

Det här vägvalet

  • Har drop-in

Övrigt

SMADIT, Samverkan mot alkohol och droger i trafiken, är ett arbetssätt som syftar till att personer som ertappats för ratt-, drogratt- eller sjöfylleri ges ett erbjudande om en vårdkontakt för sina problem. SMADIT bygger på nära och långsiktigt samarbete mellan samhällsaktörer som polis, kommun och region. Genom att ge personer möjlighet till vård och stöd direkt efter händelsen, vill man också kunna minska antalet återfall i den här typen av brott.

Hälsa
Hälsa

Liknande vägval

Hälsocenter

Gnosjö

Få coachning och gemenskap när du vill förändra dina levnadsvanor.

Hälsocenter

Värnamo

Få coachning och gemenskap när du vill förändra dina levnadsvanor.

Råd och behandling för dig med alkohol-, drog- och spelmissbruk

Värnamo

Få hjälp och stöd i att ta tag i ditt beroende av alkohol, droger eller spel om pengar.