Vi hjälper dig hitta rätt

Berätta mer om dig själv för att få innehåll som passar dig.

Kognitiv beteendeterapi (KBT) på nätet

Finns i: Västra Götalandsregionen
Du som mår dåligt psykiskt och har problem med till exempel sömn, stress, ångest eller depression kan få kognitiv beteendeterapi (KBT) via internet.

KBT på nätet innehåller samma övningar som KBT hos en terapeut. Skillnaden är att du får genomföra övningarna via en dator, surfplatta eller mobiltelefon. 

Du bestämmer själv var du vill arbeta med din behandling och när du vill göra det. Du har inte några bokade tider på en mottagning under behandlingen. 

Behandlingen pågår mellan 4 och 15 veckor.

Internetbehandling innebär att man tar mycket ansvar för sin egen behandling. Du behöver ha daglig tillgång till en dator, surfplatta eller mobiltelefon med internetuppkoppling.

Det här vägvalet

  • Sker online
  • Sker via telefon
  • Kräver anmälan
  • kräver individuell bedömning. Prata med oss för att få mer information om vägvalet passar dig eller inte.

Övrigt

KBT står för kognitiv beteendeterapi och är en terapimetod där fokus är på tankar, känslor och beteenden här och nu. I KBT ingår hemuppgifter där du arbetar med det du lär dig under behandlingen.

Du får hjälp med att bryta negativa tankar och lär dig nya strategier som kan leda till en långsiktig förändring. Om du har ångest så kan det till exempel handla om att möta det du är rädd för. Om du grubblar mycket kan du behöva lära dig att tänka på andra sätt och därmed få mer energi till sådant som är viktigt i ditt liv.

Det finns mycket forskning om på KBT på nätet. Metoden har visat sig vara lika effektiv som att träffa en behandlare. Innehållet är detsamma men det förmedlas på ett nytt sätt. 

Ansvariga för vägvalet

Västra Götalandsregionen

Liknande vägval

Boendestöd

Lilla Edet

Om du har en psykisk funktionsnedsättning och har svårt att klara dig i vardagen, så kan du ansöka om boendestöd.