Vi hjälper dig hitta rätt

Berätta mer om dig själv för att få innehåll som passar dig.

Mini-Maria Västra

Finns i: Lilla Edet (Västra Götalandsregionen)
Du som är ung och har frågor om alkohol, droger eller spel om pengar kan komma och prata med oss på Mini-Maria. Även du som förälder eller anhörig är välkommen.

För dig som vill sluta med droger eller är orolig för att ha tagit skada. Du kan också kontakta Mini-Maria om du vill prata om eget skadligt bruk eller beroende, eller om du är orolig för en kompis.Handlar din oro om spel om pengar kan du prata med Mini-Maria om det också.

Som förälder eller anhörig kan du få råd och stöd om du är orolig eller misstänker att ditt barn använder narkotika, dricker för mycket alkohol eller spelar om pengar.
Du kan komma själv eller tillsammans med ditt barn. 

På Mini-Maria finns socionomer, sjuksköterskor, psykologer och läkare som kan ge stöd och svara på frågor. 

Att besöka Mini-Maria kostar ingenting och alla som arbetar på Mini-Maria har tystnadsplikt. Du kan vara anonym när du kommer till Mini-Maria, du behöver inte säga vad du heter. Det finns också möjlighet till online-möten.

Det här vägvalet

  • Sker online
  • Sker vid fysiska träffar
  • Har tidsbokning

Övrigt

Det finns Mini-Maria-mottagningar i Göteborg, Södra och Västra delen av Västra Götalandsregionen och fler mottagningar kommer att öppna. Mottagningarna drivs i samverkan mellan länets kommuner och Västra Götalandsregionen.

Ansvariga för vägvalet

Västra Götalandsregionen

Västra Götalandsregionen ansvarar för hälso- och sjukvård, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling i Västra Götaland.

Västra Götalandsregionens hemsida
Hälsa
Hälsa

Liknande vägval

Värnet - en mötesplats för unga

Göteborg

Du som är ung kan få stöd inom flera olika områden på mötesplatsen Värnet.

Mini Maria Norra

Flera kommuner i Västra Götalandsregionen

Du som är ung, eller anhörig till ungdom, och har frågor om alkohol och droger kan få stöd på Mini-Maria.

Samtalsmottagningen Kraften

Trollhättan

Du som är orolig för din eller närståendes användning av alkohol, narkotika eller spel om pengar, kan få stöd på Samtalsmottagningen Kraften.