Somaya stödjour
Du kan ringa eller mejla till Somaya stödjour. Det är du som bestämmer vilket stöd du tar del av, utifrån vad du vill och vad du har för behov.
Du kan få
- hjälp att bearbeta saker du har varit med om
- information om lagar och regler
- information och råd om var du kan få stöd
- hjälp att kontakta en advokat, socialtjänsten eller polisen.
Du behöver inte berätta vad du heter när du kontaktar Somaya. De som jobbar på jouren har tystnadsplikt, ingen annan får veta vad ni har pratat om.
Det kostar inget att ringa och samtalen syns inte på telefonräkningen.
Rådgivarna som jobbar på Somaya pratar många språk.
Det här vägvalet
- Sker online
- Sker via telefon
Övrigt
Somaya har även skyddade boenden för våldsutsatta personer och deras medföljande barn. Somaya tar emot kvinnor, män och hbtqi-personer från hela Sverige. De flesta placeringar sker via Socialtjänsten och ibland via Migrationsverket.
Somaya har också ett öppet aktivitetscenter i Stockholm, Somaya center. Somaya center är en trygg plats. Här kan kvinnor med utländsk bakgrund träffa andra och bli en del av en gemenskap.Att komma till centret kräver ingen kontakt med myndigheter. Det kostar inget och du kan vara anonym. Kontakta Somaya om du vill komma.
Ansvariga för vägvalet
Somaya stödjour
Somaya stödjour är en ideell förening som stöttar kvinnor och hbtqi-personer med utländsk bakgrund som är utsatta för våld i nära relation och/eller lever i en hederskontext.